27 Ekim 2011 Perşembe

büyüme sancıları..

eveeet...
işte o beklediğimiz ama gelmesin dediğimiz 42-46 hafta büyüme atakları dönemine hızlı bir giriş yapmış bulunmaktayız pazar gecesi itibariyle.. o çorbasını mmmm mmmm diye yiyen bebeğim gitti yerine 3 kaşıktan sonrasını yemeyen, tabağı bile görmek istemeyen bir cadıya bıraktı yerini.. meyvesini bile yemek istemiyor.. gece sütünü 3 seferde oda ağlayarak içiyor.. saat 23.00 te uyuyor diye hayıflanırken şimdi uyuması 4 ü 5 i buluyor..kendi beşiğinde hiç uyumuyor.. yanımıza alıyoruz.. orda da uyumuyor.. uykusu var. başını zor tutuyor..bir benim üstüme yatıyor bir babasının..dönüp duruyor yatağın içinde.. ters, yan, popo havada.. her türlü yatma pozisyonunu deniyor.. ama yok.. bir türlü gidemiyor rüyalar alemine..
önce nazar dedik.. okuduk.. üfledik.. ama hiçbir faydası olmadı.. oyuncaklarından sıkıldı herhalde dedik.. ı ı.. yeni oyuncaklarının yüzüne bile bakmıyor.. sürekli bir mızıldanma..ağlama.. ama nasıl bir ağlama anlatamam.. sanki acı çekiyormuş, bir yeri ağrıyormuş gibi.. yaşlar damla damla süzülüyor kuzumun yanaklarından.. burnu tıkanıyor çok ağlayınca.. bir postada ona ağlıyor.. biçare susması için uğraşıyoruz gece yarısı.. dün gece onunla beraber bende ağladım çaresizlikten.. tabi birde 4 gecelik bir uykusuzluğun sıkıntısı var ikimizde de.. bakıcımızın söylediğine göre gün içinde de böyleymiş.. diş olabilir mi? diyoruz..ama hiç bir beyazlık yok damaklarda.. karın sertliği yok.. ateşi yok.. bilemedim ne yapacağımı..
43 teyiz biz.. 1 hafta erken geldi kuzum.. onu çıkar 42.. bu ataklar 1 hafta da sürebilirmiş 1 ay da..bakalım bizim bıdığı ne kadar etkileyecek.. güzel olan bu atakların sonunda bizi yeni bir şey öğrenme ve yapabilme becerisiyle ödüllendirmeleri..  onlar için de zor bi durum.. o kadar minikler ki büyüdüklerinin bile farkında değiller aslında.. bedenlerindeki ve beyinlerinde ki bu gelişim sürecini kabullenmek için zamana ihtiyaçları var.. bol ilgi, bol sevgi, çok anlayış, çok sabır.. aileye düşen 4 önemli görev bunlar herhalde..
biz onunla hep mutluyuz.. ağlaması, bağırması bile sevimli.. inşallah bu sıkıntılı dönemi biran önce atlatır da normal yaşantımıza geri döneriz..

6 yorum:

  1. bu zamanı sıkıntısız atlatırsınız umarım,zordur bilirim uykusuzluk,huzursuzluk diş çok etken böyle zamanlarda.
    büyüme atağı da olabilir,sabır annesi sabır,geçecek..

    YanıtlaSil
  2. Biz 8. Ayımıza girdik ama inanılmaz değişti yemeğini zorla yiyor gece sürekli uyanıyor sürekli huzursuz dişler çıkmak üzere ama baska belirti yok yani mahvolduk ve yarın Dr a götürüyoruz bu huysuzluk huzursuzluk nedir gecistirmeyelim dedik hep Dis Dis dedik ama yok gelen giden peri de yok kısacası durumumuz aynı ;((

    YanıtlaSil
  3. Kıyamam size...Diş öyle birşey ama,belli etmez bazen.Dediğin gibi büyüme atağı da olabilir.Ah,sabır sabır hep sabır.Uykun varken o anlar geçmez bilirim,dayan arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. yıldızcım inşallah hemen geçecek..umudumuz öyle.. sabretmeye devam..
    kokoş kelebek.. kader arkadaşıyız desene.. siz bi gidin bakalım doktora.. ne diyecek.. bizimde kontrol var yakında.. bir bir söylicem bunları..
    nil.. uykum var tabi deli gibi.. ama beni daha sinir eden çaresizliğim..

    YanıtlaSil
  5. cok tatliiii ^.^
    umarim yakin zamanda sıkıntılı dönemlerinizi atlatirsiniz.

    YanıtlaSil