2 Kasım 2012 Cuma

çalı süpürgesi..


malum anne olunca önce kendinden vazgeçiyorsun.. tabi böyle yapmayanlarda vardır.. ama genelimiz bu durumda.. hep 3.planda oluyorsun.. önce çocuğun sonra eşin en son sen.. e doğal olarak ta kendine zaman ayırmak iyice zorlaşıyor... değil kitap okumak bazen yüzüne krem sürerken geçen zaman kayıp gibi geliyor.. banyonu bile yarım yamalak yapıp ( hele de onunla beraber giriyorsan duşa) kurulanmadan giyinip kuzucuğunun dibinde bitiyorsun üşümesin diye.. hal böyle olunca da parlatılmayı bekleyen gümüşler gibi günden güne sararıyorsun.. 
:)) ay bişiy anlatıcam laf kalabalığına bak..:)
sözün özü saçlarım iğrenççç durumda.. zaten tek tük çekilmiş resimlerde hep toplu olduğunun farkındasınızdır.. çünkü salıncak bir tarafı kalmadı.. tararken resmen saman taneleri gibi dökülüyorlar.. aslında taranmıyorlar desem daha doğru.. 
işte bu sebepten dolayı kestirmeye karar verdim.. e malum cadıyı bırakıp kuafore gidemiyorum madem kuafor benim ayağıma gelsin dedim ve ablamın kızıyla anlaştım.. ( kendisi kuaför olur da:) ) akşam eşiminde nöbetinden faydalanarak şöyle güzel bir bakım yaptırayım dedim ki hay dilimi ısırsaydım.. saat 10 a kadar 3 böcek 1 çiçek epeyce oynadılar.. sonra ufaklılara kitap okuduk, sütlerini içirdik yatırdık.. eymen 15 dk uyudu.. dila cadı gibi ayakta.. uyumucam da uyucam.. yarım saat geçti yok, bir saat geçti yok.. direniyor  sıpa.. e pes ettim artık.. kalk dedim.. kalktı.. gözler ağlamaktan şişmiş artık..bir görseniz.. benimkilerdense  ateş fışkırıyor..
kısacası dila kazandığı yeni bir zaferle mutlulukla böbürlenirken ben telefonda " saçımı bile kestiremiyorum, kendime ait hiç zamanım yok.. bu ne biçim hayat böyle" diye çemkiriyordum eşcağızıma .. 1.30 u buldu uyuması... sabah 7.20 de bir ses.. " abüüü abüü gel gell dala all" zınkk.. neyse gittim yanına.. annem dedi sarıldı boynuma.. gıdışa da bir öpücük.. dışsal olmasa da içsel bakım 10 numara :))
bir süre daha bu çalı süpürgesi gibi saçlarla dolaşacağım çaresiz.. en kısa zamanda onları yolcu etmek dileğiyle..
 mutlu hafta sonları..




21 yorum:

  1. ah sevgim ahh aynı hallerdeyim tomar tomar iniyor o saçlar tepemden bende yeni kestirdim Duruyu anneme bırakıp..Bi boyatasım var bide sorma;faceden de görmüşsündür sarı hallerimi :) ama nerde elimde kalacak hepsi diye fena tırsıyorum..şimdi hafif küt önelere doğru accık uzun bi şekilde baya kısa kestirdim..bikaç ay daha dayanabilirsem böyle devam yoksa o toplu saçlı resimlerden kurtulamıcam bende :/ darısı başına nediim arkadaşım :) cadı bunlar cadı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. münevvercim bende aynen dediğin modelde kestircem inşallah.. dip boyamda geldi feci.. :))

      Sil
  2. zor gözüküyor onlarla saç işlemi bene oları anneneye sız basbasa yapın bu işi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah son anda satışa getirdi ablam gülcanım.. yoksa plan oydu..

      Sil
  3. :))hay Allah,küçük cadı.
    Kendimizden geçiyoruz onlar için:))

    YanıtlaSil
  4. hahahah :)
    benim gibi olanlar da var demek !!!
    saçlarım hep toplu, banyolar acele, yemek desen kahvaltı yapamadım mesela bu sabah!

    derin nefes al.....
    büyüyecekler......herşey daha güzel olacak
    derin nefes al..............
    büüüyüyecekleeerr :D güzel olacak herşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bana diyorlar ki daha dila küçük nasıl gitti kilolar e ben ona yedirirken doyuyorum zaten :)

      Sil
  5. tum annelerin ortak derdi galiba..olsun buyuyecekler eni sonu,az daha sabir...

    YanıtlaSil
  6. ahh Sevgi benim halimi anlatmışsın.yaklaşık 4 aydır saç boyatma planları yapıyorum ama gidemiyorum bir türlü.arada fön çektirmeye veya kaş için gittiğimde kuaför nerdeyse dalga geçiyor. halimizi bir bilse ahh .neyse az sık dişini büyüyecek beraber gideceksiniz kuafere. gerçi ondan önce babasına bırak git olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabi olmaz mı ama ne bileyim işte kıyamıyorum zamana sanki.. onunla olmak daha cazip geliyor.. sonra da böyle assoliste bağlıyorum :)

      Sil
  7. Hepimizde durum aynı galiba sevgi:)) yerim ben o huysuzlanmış kuzuyu:)Böyle durumlarda vicdan azabı çekerken kendime hep ben beslenemezsen ou da besleyemem diyorum ama her durumda kesmiyor tabiki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bütün anneler güzeldir :)) bakımsız bile olsalar.. hadi avutalım kendimizi..

      Sil
  8. geçicek geçicek tabi benimgibi bombayı patlatıp ikinciyi daha dinlemeden hemencecik yaparsan zor geçer. İki çocukla ben kendime vakit ayırmaya başladıysam sende başlarsın yakında.

    YanıtlaSil
  9. Ben herhalde normal değilim.Saçlarım bayağı uzun ve inadına kestirmiyorum,acayip dökülüyorlar emzirmeden dolayı.Oğlum saçlarımı yola yola hala akıllanmadım,saçım açık geziyorum.Bazen tepem atıyor gideyim şööyle Victoria Beckham gibi kestireyim diyorum,bir türlü o gaz gelmedi:)Eeen kısa zamanda saçını istediğin gibi kestirip,bakım yapman dileğiyle.(Ben de artık elime bir krem sürsem iyi olacak,aydaki kraterlerle yarış halindeyim:)

    YanıtlaSil
  10. Blogunuzu bugün keşfettim. Sizide bana beklerim. Evet annelik emek istiyor herşeyden en son faydalanan sen oluyorsun ve hep fedakar olan Anne oluyor. Cadı gibi gezmek mesele değilde dökülen saçlara üzülüyor insan. En kısa zamanda saçlarınızı dilediğiniz gibi kestirmek üzere...

    YanıtlaSil
  11. Ayy canım benim :( Çok iyi anlıyorum seni, ben de benzer şeyler yaşıyorum. Saçlarım dökülüyor ama upuzun.Tuba gibi ben de inatla kestirmiyorum ve işe giderken açıp gidiyorum :) Ama itiraf edeyim banyoda saçlarıma maske sürmeye başladım, dökülme önleyici şampuan kullanıyorum, sabahları çoğunlukla saç düzleştiricisiyle düzleştiriyorum. (Tabi ki Bora uyurken :) ) Bora zaten uyanık olsa önlerden yakalayıp kopartmaya başlıyor! Ee bir de geceleri genelde yüzüme ve ellerime ve artık göz altlarıma kremlerimi sürüyorum :)
    Baya bakımlı mıyım neyim? :) Şaka bir yana,kendimi iyi hissedince daha enerjik, zindeymiş gibi oluyorum. Hem bu da pek bakım sayılmaz sanırım...

    YanıtlaSil
  12. ayy sevgicim yaa çok üzüldüm bu duruma.canım eşine bırakıp gitsene.2 saat idare edebiir herhalde.şahsen ben güne giderken bile babasına bırakıyorum.ilişkileriniz gelişsin diyorum:))))aslında baba da aynen bizim gibi bakabilir ama sorumluşuk hep annede malesef.bence sen bunu bir düşün şekerim

    YanıtlaSil