1 Ağustos 2012 Çarşamba

2 si birarada..

tatil sebebiyle 18.ay bilgilerini es geçmişim.. 19.ay da gelmiş.. ikisini birarada çıkaralım gitsin o zaman..


kilo ve boy durumundan bihaberim bu aralar.. 1 yaşından sonra hastalanmadıkça hastaneye götürmücem dedim.. çok şükür çok derdimiz olmadı.. akşam gidince evdeki meteryallerle ölçer iliştiririm buraya..



 bu 2 ay da dilanın en çok kurduğu cümleler..
- anneee anneee kak kakk akkaaaa..

- anneee abüü -burda kafasını balkon demirine dayayıp yağıza bakmaktadır- kakk kakk akka

- babbaaa baabba..-ısrarla cevap gelmez- babaaaa, anneeee, anneee..kak kak.. -baktı bizde iş yok- kumandayı alıp yanımıza gelir.. pepeee - pepe yok kızım -- caççıı-- kayyuda yok annecim mama yiyormuş..- pokoo.. -bu böyle uzar gider..

eğer babası ayağa kalkmışsa elinden tutup - baba otu otu bura kak - deyip kanepeyi gösterir..

yemek yerken doymuşsa ki bu cadı iki kaşıktan sonra doyuyor nasıl bir mideyse artık.. 
- anne anneee dodu kak kak -domates yicen mi kızım..-kafa sallar domatesten sonra bir kaç kaşık daha yemek yer..-anne dodu karna vurarak :)) -karpuz vereyim mi.. - kapuu -hiç dayanamaz.. yine bir kaç kaşık yemek.. bu böyle kaseyi bitirene kadar sürer.. 
geçen akşam köfte patates yapmıştım.. karpuzu görünce inatla yemek istemedi.. bende tamam yeme dedim bıraktım.. ben biraz köfteden alıyorum - mmmm harika diyorum.. işte patatesten alıyorum.. - mmm harika diyorum.. baktım bu hemen çatalını aldı.. beni taklit ediyor.. en azından yarım porsiyonu bu şekilde yemiş oldu..


yaklaşık 2 aydır hergün hatta bazı günler 2-3 kere banyo yaptırıyoruz.. saçlarını 1 gün arayla yıkıyorum ama yıpranmasın diye.. sıcakta kesinlikle uyuyamıyor yavrum.. gece en az iki kere üst değiştiyorum.. su gibi terliyor, eli ayağı.. 
gezerken de çeşme görsün illa açıcak.. çuçu diye başına gidiyor..

 evde oyun oynamada hala problemlerimiz var.. hep laylaylom.. ya açcaz müziği göbek atıcak.. ya doktorculuk oynayacak.. yada yemek pişirip bize yedirecek.. gerçi hakkını yemeyim son iki ay evde ki kitapları hatim etti çocuk.. bazılarının ismini bilmese bile açıp " dıdı.. hünee...süsü.. " diye yeni adlar uyduruyor.
.yapboz yaşıdır artık yapar dediler.. aldık..seviniyor bi verince.. çıkartıyor parçaları şarkılar eşliğinde. ama hadi yerine koy kızım.. yok.. bastırıyor sadece çığlık atarak.. öyle eviriyim, çevireyim, denk getireyim yok.. napcaz bilmiyom.. pek bi tembel olacak bu kız..

hala çok işveli..
kabahat durumunda hemen kollarını kocaman açar, anne yada babanın boynuna dolar böyle en içten sesiyle "annemmmm" der sonra önce bir koklama sonra öpücük en sonrasında da ohhhh der.. ve anne babanın bütün kızgınlığını böylece savuşturmuş olur sıpa.. 
inatlaşma en üst seviyede.. özellikle gece uykusu muhabbetinde ben koç o oğlak geçiriveriyoruz boynuzları birbirine.. ayırmak yine evin erkeğine düşüyor..

hergün başka bir kelime, duruş, bakış, yürüyüş..
oku oku bitmez ansiklopedi gibi..
hiç sonu gelmesin inşallah..





22 yorum:

  1. Kocaman bir maşallah Diloş'a :) Nice sağlıklı,mutlu aylarınıza canım :)

    YanıtlaSil
  2. Zaman öyle çabuk geçiyor ki.Göz açıp kapayana kadar ,onlar büyüyor bizler yaşlanıyoruz.
    Hep sağlıklı ve hep böyle mutlu bir insan olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa şimdi niye öyle dedin yaşlanıyoruz falan.. zaten 31 yaşa hala alışamadım.ühühüü

      Sil
  3. Amin inşallah sevgi'cim..En eğlenceli kısımları bence yeni kelimeleri,ben her yeni kelimede var ya dünyanın en iyi üniversitesinden burs kazanmış gibi çığluk atardım:))

    YanıtlaSil
  4. kızınıza maaşallah diyorum...
    çok şeker....

    YanıtlaSil
  5. masallahh hep boyle ısvelı olsun ne kadar cabuk gecıyor bız 1 ay gerıden takıp edıyoruz:)) kelımelere bayldım wc egıtımlı :))))annemmmmmmmmmm demesı benı bıtırırr:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) büyüyolar işte elimizde olmadan..keşke hep minik kalsalar..

      Sil
  6. Oy kuzu büyümüş de neler söylermiş yaaa:)Bende annem diye seviyorum,söyletmeye çalışıyorum ama yok sadece anne diyor ama o sarılışları yetiyor insana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde çok bekledik bu kelimeyi biliyorsun.. pepe sağolsun biz öğretemedik o öğretti..

      Sil
  7. Maşallah, nazar değmesin.
    Çuçu bayıldım. Çeşmeye de.

    Öperim.
    Bebek özlemiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Sevgicim Diloş büyüdükçe güzelleşmekte farkında mısın?genç kız olduğunda babasının işi var söyleyeyim:)'ya açcaz müziği göbek atıcak' cümlesinde de koptum,çok şeker..Melis de kendi kendine göbek atsa keşke:))

    YanıtlaSil
  9. Yerim ben Diloşu... ne yapsin cocuk sicaklardan bunalmistir tap biz yapmaya takati kalmamistir. bir kac aya soker hepsini sen merak etme tembel degildir...

    YanıtlaSil
  10. Maşallah çok tatlı annesi:))Sıcaktan mahvoldu yavrular.Ama kış da gelince nasıl gezeceğiz,nerelere gideceğiz bilmiyorum.Daha kış yaşamadık.Yeni doğmuştu hiç çıkmadık bu sene.Doktoru iyi düşünmüşsün,her ay her ay eskiden var mıydı böyle?!!

    YanıtlaSil
  11. Ay çok tatlı maşallah, bayıldım fotoğraflarına...

    YanıtlaSil
  12. maşallah :)) sağlıklı mutlu hep birlikte olun :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgi'cim merhaba ziyaretin ve nazik yorumun için teşekkür ederim.Diloş prenses 41 kere maşallah çok tatlı sevgiler.

    YanıtlaSil