29 Şubat 2012 Çarşamba

önce canan...

dila 4 aylıktı.. işe yeni başlamıştım.. işten çıktım birkaç dükkan geçmedim ki bir köpek bana doğru koşmaya başladı havlayarak.. kaldım olduğum yerde.. bir adım dahi atamadım.. zaten bu tip durumlarda kal gelir bana, kitlenirim.. o an dilayı düşündüm.. beni ısırırsa ve hastanede yatmak zorunda olursam ne yapacağını.. buzluktaki sütler yetermiydi acaba.. ona iyi bakabilirlermiydi.. daha bir sürü şey. köpek önümde durup havlamaya devam edince bağırdım.. bi yandan da hoşt hoşt diyordum.. kendimi savunuyordum belki ama asıl koruduğum kızımdı.. yandaki dükkandan birileri geldi yanımıza.. kovaladılar köpeği.. tabi benim el, bacak titriyor, duramıyorum ayakta.. bir bardak su getirdiler sakinleşeyim diye..  sonra hikayeyi anlattılar..
meğer o köpekte anneymiş.. amacı beni korkutup yavrularının yanına gitmemi engellemekmiş.. az ilerdeki köşede bir karton kutu içinde duruyormuş 4 yavrusu.. yanlarına kimseyi yaklaştırmıyormuş.. oda anneymiş, onunda aklından geçenlerin benden bir farkı yokmuş..
oturdum ağladım orda.. belki çok korktuğumdan bilmiyorum..
bir kez daha şükrettim yaradana kadın olduğum için, anne olduğum için..

bu anıyı bugün okuduğum aylin anne düşürdü aklıma.. yazısı için tık tık..

13 yorum:

  1. annelik, ne güzel bir şey hayvanlarda bile koruma içgüdüsü veriyor... bir kaç saniye içinde ne kadar çok şey düşünmüşsün, bunu bende çok yaşadım.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yazmışsın..hayvandada insandada analık böyle birşey işte..Hep aynı koruma iç güdüsü,yavrusu için kendini unutma,kendini düşünürken aslında evladını düşünüyor olma hali..annelik Rabbimin kadınlara bahşettiği gerçekten en muhteşem hediye..anne olmak kadını daha bir kadın yapan,daha bir büyüten,çok başka düşünmesini sağlayan çok güzel bir süreç..Rabbime şükürler olsun anne olduğum için..Rabbim yavrularımızla hergünümzü güzel eylesin..

    YanıtlaSil
  3. Nasıl bir duygudur annelik? Bence Allahın kadınlara verdiği en güzel hediye.. Çok şükür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karşılıksız sevgi.. daha ne ister ki bi kadın..

      Sil
  4. annelik kendinden gecme hali,bunu her olayda,her firsatta goruyor,yasiyoruz..ben de kizim 3 aylikti kucagimda yururken fena sekilde dusmustum o an kendimi hic dusunmedim kizimi oyle bir refleks yapip yer dusmeden tuttum ki,rabbimin mucizesi iste...Allah onlari da bizleri de daim korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok düşerim aslında.. hatta hamileyken çok tedirgin yürürdüm ha düştüm ha düşücem diye.. çok şükür atlattım düşmeden.. allah hepimizin kuzularını korusun..

      Sil
  5. Kızımın henüz 4-5 aylık olduğu bir dönemde, işten dönüyordum. Bir taksiye bindim. Taksi inanılmaz bir hızla ilerliyordu. Dur dememe kalmadan bir kaza tehlikesi atlattık. O an sadece kızımı düşündüm. Annesiz kalırsa -Allah korusun- ne olur diye. Anne olunca önce canan, sonra can...

    Allah yavrularımızı bağışlasın. Mucize onlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah korumuş... aynen dediğin gibi önce canan..

      Sil
  6. Ne hoş..
    Söylüycek birşey bile bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. önce canan...sonuna kadar katılıyorum.İnsan iyi olmayı bile yavruları için istiyor.

    YanıtlaSil