10 Eylül 2011 Cumartesi

kabus geri döndü...


daha önce 3 günlük bir bakıcı kabusu yaşamıştık biliyorsunuz.. işte o kabus farklı şekilde geri döndü..
şu an ki bakıcımız annemin kapı komşusu.. yaklaşık 15 senedir bilfiil tanışıyoruz.. çok tatlı, güler yüzlü 45 yaşlarında sevimli bir kadıncağız.. pkolu olduğundan ve tabi o zamanlar tıp bu kadar gelişmiş olmadından dolayı çocukları maalesef  olmadı. 2 sene önce denedikleri tüp bebekte başarısız oldu.. çok samimi olmasakta yine de selamlaşırdık karşılaştığımızda.. 10 yıldır bebek bakıcığı yapıyor.. dila doğunca ilk aklımıza gelen isimde o olmuştu.. ama ben biraz şehir dışında oturduğumdan mesafe fazla, zorlanır diye diğer bakıcıyı tercih etmiştik.. onunla malum sorunlarla karşılaşınca yine ona geri döndük.. her şeyi açık açık konuştuk.. yolun yarım saat sürdüğünü, cumartesileri de çalışacağını, mesaimin şu an 6 da bitsede ileride 7 de biteceğini, falan filan herşeyi konuştuk.. ve kabul etti.. ilk başlarda gayet iyiydi.. dilanın ne kadar akıllı, uslu bir bebek olduğunu anlatıyor gayet memnun ve mutlu görünüyordu.. ramazandan itibaren değişti sanki.. sürekli şikayet edip duruyor.. uyumuyor, üstümden inmiyor, çok yoruyor falan diyor.... akşamları ben 2 saatte bir hiç zorluk çekmeden uyutuyorum.. en az yarım saat uyuyor kuzum.. uyumadığı zamanlarda da oyun istiyor tabi ki çocuk.. artık bebek değil ki oturduğu yerde otursun.. neyse asıl mevzu başka.. pazartesi günü izne çıkıyordum ben.. balıkesire gidecektik.. e tabi nilgün hanımda izinli olacaktı.. amma velakin bizim müdür bel fıtığından yataklara düşünce benim izin başka bahara kaldı.. dün söylediğimde "valla ben boyacı tuttum, boyaları da aldım.. evi boyatıcam.. ben izne çıkarım.. sen kendi başının çaresine bak" dedi.. aa inanamadım.. hala da inanamıyorum.. bu nasıl bir sorumsuzluk ya.. bizim de planlarımız vardı.. babannesi, dedesi dörtgözle kuzuşumu bekliyordu..ama aksilik işte elden bişiy gelmez ki..bu sabahta aynısını yineledi.. "ben pazartesi izne çıkıyorum.. ister 1 hafta giderim..ister temelli" dedi..nasıl yani.. var isteksizlik belli.. geçen hafta dila hasta oldu biliyorsunuz.. eşim evde diye kuzumu bırakıp gitmiş.. ben olsam başından ayrılmam.. zaten eşim nöbet istirahatında olduğunda kalkmasını zor bekliyor gitmek için.. yada ablamlar falan geldiğinde dakika durmuyor.. hemen gidiyor.. ya ben ona emanet ediyorum.. ettiğine bak.. her ay tıkır tıkır 500 lirayı eline sayıyorum.. evde hiçbir iş yapmıyor..sadece dilanın  kıyafetlerini makinaya atıp asıyor ve topluyor.. ütüleyip yerine koymak bile yok.. çok şükür gayet uslu, hemen hemen hiç ağlamayan kuzu gibi bir bebeğe bakıyor.. anlamıyorum ya.. valla 500 bana versinler.. ben güle oynaya bakarım böyle çocuğa.. anlayacağız biz de durumlar yine iç karartıcı.. dila bir an önce büyüsün, kreşe gitsin, bu bakıcı eziyeti de bitsin istiyorum..
bana bir akıl verin ya.. napıyım ben şimdik..

19 yorum:

  1. Sorumsuz insanlar çok dünyada,birisi de size kısmet olmuş.
    Umarım kısa sürede buna çare bulursunuz.

    YanıtlaSil
  2. Yazdıklarında haklısın ama lütfen kızma bende daha önceki işyerimde çok suistimal edildiğimden artık yeni iş yerinde hiç bir konuda tolerans göstermiyorum ve de asla ve asla kendimden taviz vermiyorum. Saatim gelince 1 dk fazla durmuyorum , izin günümde ne olursa olsun o günümü işveren'e göre değiştirmiyorum. Bence kadının da cephesinden bakmak lazım , daha önce böyle kötü deneyimleri olmuş olabilir.


    Umarım yazdıklarıma kızmazsın, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Vallahi zor isler...ben izne çıkarım bir hafta demiş ya...basta sen gidiyoruz dediğin için oda plan yapmıştır bu konuda kızmadım ona.ama belkide gelmem temelli giderim imaları saçma...hastanızı esine bırakıp gitmiş ya belki babası var daha iyi olur diye dusunmustur.sonuçta yıllarca cocuk sahip olmaya çalışan bellimi kalbi kırık bir kadın..500inan çok değil...gündelikciler bile 80-100degisiyor...ne çamaşır var ne ütü...ektim ve görümden gürcü kadınlar aldılar evlerine yatılı 800. Temizlikte yapıyorlar.el kapısında çalışmakta zor,eli evde calistirmakta.çalışan anneler için zor.bizlere anane babanne,dede arada bakıcı bakmış buyumusuz...artık ananelerde yorgun dedelerde...baktın giciklik gidio başka birini ara...ama cocuk emanet etmekte coooook zor..Allah korusun....valla zor isler..gözümün icine balıklar bir yıllık evliyiz bebek istiyorlar..torun...eee nasıl bakicaz..nasıl yetişirse...vallahi bilemiyorum bende..Allah yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  4. İmla ve yazım hatalarım için özür..pc otomatik çeviriyor kelimeleri....;)dediğim gibi eltim ve gorumcem 800 e gürcü hatun tuttular...bı araştır..öptüm

    YanıtlaSil
  5. coco doğru demiş , gürcü hatunlar var hemde disiplinliler

    YanıtlaSil
  6. Biz şanslıyız ki anneannemiz baktı kuzumuza iki yıl. sonra da kreşe verdik. ama kızım kreş istemiyor eşim anneanne baksın istemiyor (çünkü ona çok yük olduğumuzu düşünüyor) oysa anneanne de hazır sağlığım yerindeyken kardeş düşün diyor bana.

    neyse senin durumun zor. Özellikle kuzu için.zaten zor alışıyorlar değişikliğe. yani şimdi bu bakıcının rahatlığı hakikaten sinir bozucu. illa doğurarak mı annelik ünvanına kavuşur bir kadın? rabbim sana sunmuş bir şans.
    Allah korkusu olanlarla karşılaştırsın sizi. İnşallah Dila yı çok seven birini bulursun

    YanıtlaSil
  7. ben ona izin konusunda kesinlikle kızmadım haklı tabi.. plan yapmış olabilir ki bu çok normal bende yaptım.. ama bu çok özel bir durum.. adamcağız ayağını bile kımıldatamadan yatarken ben izne çıkıcam ne haliniz varsa görün diyemem.. benim iş ahlakıma aykırı çünkü.. onun işini ben yapıyorum şu an ve çok ama çok yoğunuz okul sezonu girdiğinden.. ayrıca söylediklerinden çok o umursamaz tavrı beni asıl sinirlendiren.. ortada bir çocuk var.. ve sorumluluğu onda ve bende.. kişisel bir çatışmaya dönüştü resmen olay..

    YanıtlaSil
  8. ah ah annem çok yaşlı benim.. bakacak durumda değil.. ablamla konuşucam bu akşam.. bakalım.. hayırlısı olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  9. bence isabet olmuş canım.acımasız olmak istemiyorum ama baktığı çocuğa sevgi beslemiyor ve gündüz onunla ilgilenmiyorsa en hayırlısı. kesinlikle art niyetli söylemiyorum eğer paraya ihtiyacınız yoksa çocuğunu sen bak en azından 2 yaşına kadar. ben çalışan bir anne de olsaydım çocuğumu kendim bakmak isterdim gibi geliyor.kimseye güvenilmiyor çünkü istiyorlar ki çocuğa bakalım parayı alalım ama çocuk akşama kadar uyusun ses çıkarmasın.oda yan gelip tv seyretsin!!
    ki arkadaşlar gürcü kadınlardan bahsetmiş aynı fiyata hakikaten daha iyi baktıklarını hem duydum hem de gördüm bi düşün.umarım halledersin canım.
    bi de bu arada eski temanı daha çok beğeniyordum:)

    YanıtlaSil
  10. allah yardımcın olsun.Ben kısa dönem çalışmıştım günde 4 saat kadar o zaman babaanne baktı.Ama eve nasıl geldiğimi bilmiyordum aman ağlamasın diye.Bunu söylediğimde zehra 1 yaşındaydı.İnş iyi birini bulursun.

    YanıtlaSil
  11. asyanın salıncağı söylediğin herşeyde haklısın.. ev kredi borcumuz o olmasa bir gün çalışmam zaten.. 3 senemiz kaldı bi gayret bitsin istiyoruz..ama ben bu temayla çok uğraşmıştım.. beğendin mi şimdi.. üzüldüm :((
    sevilay ben hergün öyleyim.. minibüsten inince eve koşa koşa gidesim geliyor.. merdivenleri üçer beşer çıkıyorum.. 1 dakika fazla görebilmek için.. inşallah hakkımızda hayırlısı olur..

    YanıtlaSil
  12. tr deki bu bakici problemleri cok zor

    biraz sans sanki iyi bir bakici bulmak.

    umarim pek yakinda iyi bir bakici bulursun.
    bizde dogum izni bir sene sonrada cok iyi kresler var

    YanıtlaSil
  13. RABBİM yardıncınız olsun canım.
    Çalışan annelerin işi gerçekten zor.
    İnşallah en kısa zamanda içinize sinen birini bulursunuz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Ya Sevgi ne diyorsuuun?
    Tamda ben bu günlerde bakıcı ararken korkutma beni bide benimkiler iki...
    Resmen paranla rezil olmak bu yaa
    Bir süre daha(kreş yaşına kadar) annemle bakmalara devam mı etsem ki tipe bak neler yapmış korkuyorum

    YanıtlaSil
  15. inşallah en kısa zamanda her şey yoluna girer canım da sen de daha fazla üzülmezsin.

    keşke söylemeseydim! ama tutamıyorum ki dilimi! inan bu tema daha iyi olmuş:) tabi başkalarına da danışabilirsin.bu benim fikrimdi;)

    YanıtlaSil
  16. AY OKURKEN ICIM GITTI :((( SINIR OLDUM DELIRDIM VE COK KIZIDM..AMA ISTE KIMSENINKENDI BEBEGI GIBI OLMUYOR KI NASIL KIYAR POFFFFFFFF

    YanıtlaSil
  17. çok zor bir durum.biz anne gözüyle değerlendiriyoruz.karşı tarafı bilemeyiz.ama tek gerçek anne gibi kimse olamaz.
    biz bile bazen dayanamıyoruz.kaldı eller nasıl severek baksın göz nurumuza.sabırlı ol.inş.hayırlı bir bakıcı bulursun.

    YanıtlaSil
  18. selam,bence bir an önce bakıcı bak derim o kişinin sabrı kalmamış sana bu şekilde davranıyorsa bebişinden de sabredemeyebilir.

    YanıtlaSil
  19. cnmm bnmm cnmm .. inan ki üzüldüm ama sevgicim şöyle düşün sen nasıl çalışıyosun o abla da kendini ona göre ayarlmış tabi ki tavrı hoşdegil oy dila gibi uslu bebişe ben bile bakarım yakın olsaydık keşke ama o fiyata çalışnlar yemekte yapabiliyolar hatta temizlik

    YanıtlaSil