4 Ekim 2013 Cuma

şimdi okullu olduk..


yaklaşık 3 aydır kreş araştırıyordum.. facebooktan, gruplardan, okulların kendi web sitelerinden sürekli bilgi topluyordum..hem akademik hem de psikolojik olarak kızımı emanet edeceğim güvenilir bir yer bulmaktı amacım.. e tabi işim maddi boyutu da önemliydi.. 2 hafta önce kesin karar verdim.. artık kreşe gitmeliydi dila..vakti gelmişti de geçiyordu bile.. bakıcımız her ne kadar kendi kızı gibi sevse de, ilgilense de yetişmekte zorlanıyordu.. kızçemin enerjisi evlere sığmaz olmuştu artık.. biz de yetemez olmuştu.. olurdu olmazdı derken perşembe günü daha önce araştırıp not aldığım kreşleri ziyaret etmeye karar verdik.. 


milli eğitime bağlı 2-3 tanesi vardı ki tam şenlik.. üste para verseler sokmam çocuğumu kapısından.. 3 tane özel kreş at başı gidiyordu.. biri tamamen çift dilli eğitim veren, gerçekten çok güzel bir kreşti.. ama istedikleri sezonluk ücret bizim bütçeyi epeyce aşıyordu.. onu da elemek zorunda kaldık.. kaldı geriye 2 tane..
 uçan balon kreşe daha kapıdan içeri girer girmez aşık oldum.. sıcacık, ev gibi.. öğretmenleri dünya tatlısı, hele sahibesi, 30 yaşında pırıl pırıl bir kız.. eşim de, ben de, dila da bayıldık.. ammmaaaa... servisimiz yok dedi.. haydaaaa.. oldu mu ya şimdi.. olmaz dedik, bize servis lazım.. çıktık.. 

öbür tarafa gittik.. 4 katlı soğuk bir bina.. suratsız bir müdür.. oje yasak diyecek kadar disiplinli bir yer.. evet akademik eğitim ortalamanın üstünde, ama ne bileyim sinmedi içime.. ama servisi olması tüm soğukluğuna rağmen öne geçirdi onu.. pazartesi günü kayıt belgelerini almak için tekrar gittim ve işte yine o his.. içimden bir ses "yapma sakın, burası olmaz" diye böğürüp duruyor.. aldım evrakları, bankaya gitmek için araba bekliyorum.. eşim aradı o sıra naptın diye.. ben tabi salya sümük.. "ben burayı istemiyorum, hiç içime sinmedi..çok disiplinli, dilayı mutlu edemez burası" diye ağlanıp duruyom telefonda.. "tamam" dedi.. " git uçan balona yazdır..sabah bırakır akşam alırız arabayla.. yeter ki siz mutlu olun.. " "gerçekten mi, eminmisin aşkım.." " evet, evet.. hiçbir şey sizden değerli değil.." " yupppiiiiiii" 

ben o gazla bir gitmişim varya yarım saatlik yol olmuş bana 10 dk.. koşa koşa çıktım merdivenlerden.. yine o huzur kapladı içimi, istemsiz bir gülümseme belirdi yüzümde. içeri girdim, sınıftan deli gibi gülme sesleri geliyor, bir çıktılar hepsinin sağ yanağında bir smile resmi. " bak özge biz çok mutlu olduk" diye toplaştılar kızın başına.. evet işte bu dedim.. benim kızıma aradığım kreş bu.. hemen yaptık kaydı.. salı sabahı da gittik.. dila nasıl mutlu.. girişte sattı beni zaten.. hemen sınıfına çıktı, saat 12 de yemeğe indi, yemeğini yedi, uyumaya gitti.. öğretmeni geldi, uyudu dila dedii.. nasıl yani.. :) ilk günden süper  uyum sağladı.. şimdi her akşam aldığımızda "annecim çok güzel bir gündü, çok eğlenceliydi" diyor..zaten yüzündeki mutluluk herşeyi anlatıyor..


bakıcımızdan ayrılmak dila için değil ama benim için çok zor oldu.. pazartesi akşamı o gittikten sonra resmen ağlama krizine girdim, durduramadım kendimi uzun bir süre.. kolay değil tam 2.5 sene.. allah gani gani razı olsun..allah ne muradı varsa hayırlısıyla versin inşallah.. çok emeği var kızımda çok.. bize de öyle.. 

pek sevmem ben değişiklikleri.. evde eşyaların yerini bile zor değiştiririm.. böyle bitişler ve başlangıçlar beni hep çok germiştir.. bu zorlu süreci de şimdilik atlattık gibi görünüyor.. bakalım gelen günler bize neler getirecek..

hayırlı cumalar ..
mutlu hafta sonları ..

14 yorum:

  1. İnan ki çoook sevindim,duygularını heyecanını o kadar iyi anlıyorum ki,maşallah size:)Evet hatırlıyorum sen daha önce de hep diyordun İzmit'te güzel bir kreş arıyorum diye..Sonunda buldun işte bak ama işin başı sabır ,iyi araştırma ve dediğin gibi içgüdüler:)İçgüdülerin seni doğru yere yöneltmiş,kuzucuk da çok mutlu:)Harika bir başlangıç olmuş,çok sevindim,tebrik ederim,bundan sonra herşey daha da güzel olacak ,çünkü pozitif bir başlangıç yapmışsınız.Bu arada çift dilli,tek dilli,boşver bunları,önemli olan mtlu olmaları,mutluluk başarıyı getiriyor zaten,çok öptüm sizi,özlemişim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ne güzel yazmışın, bal damlamış valla.. ohhh içim rahatladı.. inşallah.. hep iyi şeyler istiyoruz çocuklarımız için.. allah hepsi için en hayırlısını versin.. bizde seni özledik.. dön artık..

      Sil
  2. Çokkk sevindim. Demek Dila kız artık okullu oldu he... İnşallah okul hayatı boyunca hep böyle gider okuluna.
    Başarılar diliyorum şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederiz.. inşallah.. allah bütün çocuklarımızın yolunu açık etsin..

      Sil
  3. Ay Sevgi'cim ne mutlu sana ki hem öyle güzel bir bakıcıya sahip olup hem de içine sinen bir kreş bulabilmişsin.Gerçekten okurken o merdivenleri ben de seninle çıktım aynı heyacanla:)
    Allah bozmasın inşallah ve aynı mutluluğu bana da yaşatsa...
    Öpüyorum musmutlu Diloş'u :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür öyle oldu tuğba.. allah gönlüme göre verdi.. servisi de olsaydı tam olacaktı ama artık bi şekilde idare edicez..

      Sil
  4. belli bir yaştan sonra ev çocuğa yetmiyor gerçekten de. hadi hayırlı uğurlu olsun Dila hanımın okulu. İnşallah yüzünden gülücükler hiç gitmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dediğin gibi mehtap.. çocuk kreş yaşı geldiğini kendi belli ediyormuş gerçekten.. çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..

      Sil
  5. ay hadi hayırlı olsun :D
    Uçan Balon, Beykent Şubesine 3 yıl gitti Yağmur... çok mutluydu(k)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahi mi ne güzel.. inşallah dila da orda olduğu sürece hep mutlu olur..

      Sil
  6. ÇOK MUTLU OLMUŞ RESİMLERDEN BELLİ CANIM İNŞALLAH ÖMÜR BOYU HEP BÖYLE GÜZEL GÜNLER GEÇİRİR ÖPÜYORUM HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  7. bakıcı ile elbet bir gün yolları ayrılacaktı büyüyor dila da, neyse ki mutlu olduğu bir yer bulmussunuz önemli olan o, hep keyifli geçsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür canım.. inşallah hep böyle istekli gider kreşine..

      Sil