8 Ekim 2013 Salı

inansam mı acaba?


dün gece dilayla olağan uyku öncesi konuşmalarımızdan biri
- annecim bugün ingilizce dersiniz mi vardı?
- eveeett
- neler öğrendiniz?
- .............
- anlatmak istemiyor musun annecim..
- ben bugün arkadaşımı kestim
- naptınnn
- arkadaşımı kestim makaslaa
- şakacıktan dimi annecimm
- hayıyy böyle tuttum kestim
- .......................
- nasıl yani dilaa
- niye öyle bişiy yaptın dila canı acır arkadaşının
- acısııınnnn
- annecim ağlar ama, çok üzülür.. sakın bir daha yapma tamam mı
- üzülsün, yine yapıcam..
- öğretmenin bişey demedi  mi, görmedi mi...
- annem çok uykum geldi benim...
- tamam uyu ama bak bu konuyu konuşucaz sonra tamam mı? eğer yaptıysan çok kötü bir davranış, arkadaşından özür dilemen gerek..

arkasını döndü direk.. konuşmak istemedi.. ısrar etmedim bende ama fena aklıma takıldı.. ne yapsam ki, öğretmenine sorsam mı? öyle bir olay olduysa bana anlatılması gerekmiyor muydu? dila böyle şeyler yapmaz ki hiç o hep dayak yiyen konumda olurdu bu ne ki şimdi.. ya doğruysa.. offf offf..

16 yorum:

  1. bi konuş istersen öğretmeniyle doğruda olabilir geçen sene ilk haftalarda bizimki de bi arkadaşı oyuncağı vermemiş diye ona vurmuş oda ona vurmuş öğretmeni bize söyledi sonra uyararak işi biraz düzelttik sandık birkaç ay sonra çocuk yüzünde çizikle geldi bizede okulda yaptım dedi öğretmenide bişey söylemedi meğerse diğer çocuk Tarkan'ın yüzünü tırnaklamış oyun oynarlarken olaydan çok sonra haberimiz oldu yaniöğretmenler herzaman söylemiyor herşeyi bizde öğretmeniyle birlikte diğer çocuğun ailesiyle güzelce uyararak hergün tembiheyerek olayı tatlıya bağladık sonradan alıştılar birbirlerine hala çok çok sevmesede Tarkan o çocuğu genede birdaha öyle bir olay yaşanmadı şükür insan üzülüyor tabi ama çocukları güzelce uyararak hergün güzellikle durumu izah ederek aşabiliyor üstesinden bu durumu şimdi Dila'da alışacak yeni gerçi yapmamışda olabilir bazen çocuklar ufacık şeyleri abartılı anlatabiliyorlar sen bi konuş öğretmeniyle derim öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz dün akşam baya konuştuk.. hatta babasına da söyledim aldık karşımıza anlattık yaptığının yanlış olduğunu.. ama allah biliyor ya konduramadık ta.. çünkü dila hiç öyle bişey yapacak bir çocuk değil.. ama dediğin gibi daha çok yeni, farklı bir ortam.. farkında olmadan da yapmış olabilir.. bu akşam öğretmeniyle bi konuşayım.. doğru mudur bir öğreneyim bakalım..

      Sil
  2. Ben de öğretmeniyle bir konuşun derim bi..kestim derken neyi kesmiş acaba merak ettim.Aslında makası öğretmeninin gözetimi altında kullanmalılar,çünkü onlar henüz küçük çocuklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konuştum öğretmeniyle.. yokmuş öyle bişiy.. :) hayal etmiştir dedi..

      Sil
  3. Oyy kuzucuk..Büyüdükleri zaman da farklı farklı şeyler çıkıyor karşımıza desene canım:)))
    Merak ettim konuştun mu öğretmeniyle??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.. konuştum tatlım.. makasla faaliyet bile yapmamışla o gün.. ya çizgi filmde görmüştür, gerçek gibi anlatıyordur yada tamamen kafasında kurmuştur dedi.. öyle bişiy olsa hemen haber veririz size dedi.. zaten 3 tane öğretmen var sınıfta bir görmese öbürü farkeder..

      Sil
  4. Bence de konuş canım öğretmeniyle kesmese bile kafasında neden böyle birşey kurgulamış o da önemli?Çocukları dünyası çok acımasız insanın ağzını açık bırakabiliyorlar bazen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla benim melek kızımın demek ki içinde baya sadist bi insan var.. insan böyle bişiyi kurgular mı ya :)

      Sil
  5. Tabi konuş öğretmeniyle, böyle birşey varsa zaten söylemesi gerekirdi . Bu arada hayal güçleri de çok kuvvetli şu yaşlarda, mesela Emre geçen gün ayağını arabasına vurmuş oynarken ve anneannesine annemi arayalım demiş, bana telefonda '' anne ayağımı çarptım, çok kan akıyor'' dedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bak sen sıpaya ya.. yapar bunlar varya herşey beklerim ben..

      Sil
  6. :)) gülüyorum çünkü çok benzer konuşmalar geçiyro bizim evde de, bizimki vurdum diyor çoğunlukla:) zaten böyle bisi olsa öğretmen direk arar anlatırdı :)

    YanıtlaSil
  7. canım gercek olsa ogretmen dılosu alırken keısn anlatrdı ıletıısm defterlerı varsa yazardı endıselenmeeee lutfen

    YanıtlaSil
  8. Endişelenme Sevgicim
    Neyseki hayalmiş

    YanıtlaSil
  9. Gerçek değildir canım,öyle bir durum olsa öğretmen kesinlikle sana anlatırdı.Can ilk kreşe başladığı hafta bir arkadaşıyla tartışma yaşamış birbirini iteklemişler,öğretmeni ogün bana herşeyi anlattı,sonra can ve arkadaşıyla oturup sorunu çözmüşler:)

    YanıtlaSil
  10. hayal dünyaları o kadar genişki Yağmur'da hayretlere düşüyordum Damla'da neler olacak acaba ;)

    YanıtlaSil
  11. Ben de kızımdan böyle cevaplar duyuyorum Sevgi. ve ben bir canavar doğurmuşum diyorum. Hiç acıma duygusu yok gibi cevaplar veriyor.

    YanıtlaSil