2 Eylül 2013 Pazartesi

geçmedi, geçmiyor...


nasıl illet bir hastalıkmış bu boğaz iltihapı anlamadım gitti.. kuzumun yine boğazı şiş, bir tarafı beze yapmış..
1 haftadır öksürüyordu..burnu akmıyordu ama geniz akıntısı vardı. bakıcımıza aile hekimine götürmesini rica ettim.. gittiler aradı.. bir haftalık antibiyotik tedavisi başlatmış.. boğazda iltihap varmış.. durum fenaymış.. 

hay allahım sinirden deliye döndüm yine..  hemen kbb doktoru araştırdım internetten.. beğenilenler, önerilenler falan falan.. atilla yüksel diye bir doktorun adı çok geçince arayıp randevu aldım.. ertesi gün götürdük.. baktı, inceledi... dondurma yedirmediğimizi, soğuk birşey asla vermediğimizi, buna rağmen 8 ayda 5. olduğunu söyleyince "bu apartman çocuğu hastalığı, sokakta oynayan çocuklarda görünmez.. dondurma yemeyle ilgisi yok keşke verseydiniz, yeseydi .çocuk" dedi.. " bu sayı çok fazla, antibiyotik işe yaramaz.. size koruyucu iğne vericem. 21 gün de bir yaptıracaksınız" dedi.. "ne kadar süre" dedim.. " bir süre sonra iğne de işe yaramayacak, o zaman getirin operasyon yapıcaz bademciklerine" dedi.. iğne penisilin iğnesi.. gittik yaptırdık akademi hastanesinde.. hemşire yarım saat hastaneden ayrılmamazı söyledi, alerjik etki gösterebilir diye.. 
korktum.. hem de çok.. yok dedim.. ben ikna olmadım.. bir doktora daha gösterelim..


aynı zamanda üniversite de öğretim görevlisi de olan prof. gürkan keskin den randevu aldık..anlattık böyle böyle diye.. o da baktı boğazına, burnuna, kulağına..bademciklerinin boyutunun biraz büyük olduğunu ama bir kaç test yapmadan net birşey söyleyemeceğini söyledi.. cuma günü atilla beyin önerisiyle koruyucu iğne yaptırdığımızı söyleyince test yapıp iyice incelemeden nasıl böyle birşey yapabilir diye çıkıştı.. salı günü 3 tüp kan aldılar.. bugün çıkacak sonuçlar, bakalım hayırlısı..


benim anlayamadığım..
- bu çocuk doğduğundan beri aynı çocuk doktoruna gidiyor.. her gidişimizde bir sürü not alınıyor bilgisayara.. hiç dikkatini çekmiyor mu doktor hanımın 8 ayda 5.kez boğaz iltihapı olduğu.. 
- hastalık aynıyken nasıl 3 doktor farklı yorumlayabiliyor aklım almıyor.. ver antibiyotiği gönder, bu nasıl bir sağlık sistemi..
yok yok anne olmak zormuş gerçekten..

28 yorum:

  1. geçmiş olsun Diloşa umarım en kısa zamanda iyileşir tatlı bıdık :( çok üzüldüm gerçekten :(

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canım hakikaten bu ara hep hastalık yazısı :( Umarım doğru dürüst bir doktor bulur da düzgün tedavi olur kuzum.Ne yazıkki sağlık sektörü böyle ama bu kadar hassas bir meslek sahibi nasıl bu kadar umursamaz,vurdumduymaz olabilir ben de anlamış değil.Bizim neredeyse pamuklara sarmalayacağım çocuklarımıza deneysel metodları gözleri kapalı uygulayabiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende anlamıyorum tuğba.. en son götürdüğümüz doktor prof artık.. gayet düzgün bir insana benziyordu.. bakalım, bu akşam sonuçları göstereceğiz..

      Sil
  3. Canim benim cok gecmis olsun, hic ihmale gelmez iste sinuslerde bir problem yoktur dimi,bir arkadasta da ayni sorunlar yasandi.sinusler cikti,allahbeterinden korusun canim.opuyorum cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nalancım kulağına, burnuna, boğazına heryerine baktı.. bademciklerin boyutu biraz büyük onun dışında birşey görünmüyor dedi.. sonuçları görünce ne diyecek bakalım..

      Sil
  4. çok geçmiş olsun, gerçekten çok zor çocukların hastalığı.aslında doktor bulmak hastalıktan daha zor dediğin gibi, inşallah sonuçlarına göre doğru bir tedavi yöntemi bulunur bir an önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğin nasıl da doğru.. bana desinler ki şu hastalığı var tedavisi de şu inan içim rahatlayacak o zaman.

      Sil
  5. Her doktor antibiyotik yazıp gönderiyor bizlerde içiriyoruz. En son oğlum böyle hastalanıp 3 şişe antibiyotik içip hala iyileşmeyince çareyi aile hekimine gidip kbb doktorların antibiyotiği düşük dozlarda verdiğini bu sebeple iyileşmediğini anlattım kendisi de bu konuda benim gibi düşünüyormuş ki 600 mg. ve üzeri antibiyotik yazarak bizi bu dertten kurtarmıştı. Zaman zaman anneler doktorlardan daha iyi biliyor bu işi çünkü çocuk hep gözlerinin önünde ve iyi takip ediyorlar. Çok geçmiş olsun aklınızda bulunsun derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şeyi bizde yaşadık.. hatta burda bahsetmiştim.. düşük dozda antibiyotik verince çocuk daha antibiyotiği bitmeden tekrar ateşlenmişti.. ay nasıl sinir oluyorum ya..

      Sil
  6. valla büyük geçmiş olsun benimde kızım 34 aylık ve sık sık bogaz iltihapı aluyor valla tetikte bekliyorum hep her ay mutlaka oluyor bana da penicilin dediler ama beta mikrobu kültürde çıkmadığı için yapılmadı zaten ben yaptıramazdımda allah var sonra dedilerki alınmaı gerekebşilir onada yanaşadım şimdi bir bağışıklık güçlendirici veriyorum günde 30 damla ne kadar yararı olur bilmiyorum 1 aydır kullanıyorum bakalım göreceğiz sizde bir danışın bakalım sizede derlermi acaba bilemiyorum sizi emin olun çok iyi anlıyorum allah yardımcımız olsun anne olmak çok çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. bugün ki sonuçlar karşısında bakalım ne diyecek doktorumuz.. biz koruyucu olarak imuneks şurup kullanıyorum.. ama ona rağmen hasta oluyor yavrum.. inşallah iyi gelir bu doktorun tedavisi..

      Sil
  7. canım şuan seni en iyi ben anlıyorum aynı yollardan geçtiğimi için. Tarkan yaklaşık 3 yaşına kadar sürekli bu boğaz iltihabıyla mücadele etti çocuğum eridi bitti nerdeyse 20 günde bir hastanelerdeydik bize de en sonunda penisilin iğnesini söyledi doktor 8 ay kullandık ama genede çok faydasını görmedik birde üstüne üstlük iğne fobisi oluştu çocukta her dışarıya çıkarken beni iğneye götümeyin diye ağlardı yavrum. en sonunda baktık böyle olmuyor alanında ünlü 3 ayrı doktora götürdük biri olmasın dedi biri kesin olsun dedi diğeri de biraz daha bekleyelim olmazsa bademciklerini alalım dedi biz bekledik bir iki ay bu seferde noldu hiçbirşey değişmedi üstüne boğaz iltihabına bağlı ateşlendi ve havale geçirdi baktıkki olacak gibi değil doktorumuzda durumu iyice inceledi havale geçirince bide aldırdık. evet gene ara ara oluyor ama artık daha azaldı veateşi çok çıkmıyoor. biraz bizde artık daha temkinli olmaya başladık zaten doktor 6lı 7li yaşlarda daha az hasta olacak dedi bu sıkıntılar geçecek dedi faydalarını gördüm açıkcası Tarkan eskisi kadar sık hasta olmuyor tabi kreşin ilk yılı biraz oldu ama eskisi gibi değil ve kilo aldı gelişimi ilerledi genede çok bekletmeyin derim biz beklettik havale geçirdi çocuk umarım en iyii neyse o olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of ya.. birde boğaz iltihabının en kötü tarafı bu ateş, sıtma.. en korktuğum şeyler.. iştah falanda kalmıyor tabi.. tam toparlanıyor hadi bi daha hastalık geliyor.. inan ben sıkıldım artık bu rutinden.. bugün doktorun ne söyleyeceğini merak ediyorum.. hemen akşam olsun ya..

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun yazınızı okurken üzüldüm. Allah daha büyük hastalıklar göstermesin evlatlarımıza. Sormayın bizdede benzer sıkıntı var bu aralar. Olum henüz 9. ayına yeni girdi ama bronşit, faranjit bitmek bilmedi bebekliğimizden beri. Gözüne baktıkça hasta oldu çocuk.
    Şİmdide kuru öksürük var diye götürdüm boğazları şişmiş minnacık bebeğin off off bu hastalıklar hep var olacak. Büyüselerde bizim canımız hep yanacak. ama iyiki varlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy kıyamam ben ona çokta minik.. çok geçmiş olsun..sakınan göze çöp batarmış misali bunlara ilgi yaramıyor anladım ben.. sokakta karda kışta cirit atar veletler hasta olmazlar bizimkiler hep hasta hep hasta.. salcam sokağa bende artık..

      Sil
  9. merhaba
    geçmiş olsun.
    ben de aynı sıkıntıyı çok fazla yaşayan annelerdenim, bir yılda en az beş kere oluyordu Kübranazıma ve her seferinde bir hafta ateşler içinde yatıyordu yavrum.
    öyle ki, iyileştiğinde en az beş kilo zayıflamış oluyordu...
    bademciklerini aldırdık ve neredeyse bir yıl oluyor hiç bir sıkıntımız olmadı çok şükür.
    kızımla birlikte ben de aldırdım, aynı sorunu ben de yaşıyordum çünkü, ben de hala hiç hastalanmadım.
    aramızda iyileşme zamanı açısından belirgin bir fark oldu sadece , Kübranaz üç gün içinde normale dönerken benim için bu süre 10 gün oldu:)
    bademcik alınınca başka hastalıkların önü açılır diyenlere kulak asma bence, ehil bir doktor bulursan aldır, rahat etsin çocuk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükrancım bize de en son çare ameliyat derlerse o zaman hiç düşünmem inan.. yeter ki birşey desinler.. böyle her ay hasta olacağına..

      Sil
  10. Ahh Sevgicim çok geçmiş olsun.
    Ben bu doktorları anlamadım gitti. Kuaförler başka bir kuaförün kestiği saçı, yaptığı makyajı beğenmezmiş ya doktorlarında bu hesap olmuş. Nasıl çelişki bu?
    Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol kuzum.. bende anlamıyorum işte kafayı yicem ya.. bu işin bir kuralı yokmudur.. şu belirtiler şu hastalığa işarettir diye bir kitap yokmudur ki bunların önlerinde.. çok sinir bir durum ya..

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun,Allah şifa versin...İnsan dayanamıyor gerçekten, bana gelsin ona gelmesin dedirtecek kadar anne sevgisi büyük işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim.. allah beterinden saklasın.. bütün hasta kuzularımıza şifa versin inşallah..

      Sil
  12. sonuç ne çıktı acaba merak ettim

    YanıtlaSil
  13. Canim cok gecmis olsun insan hangi dr a guvenecegini bilemiyor ins.kuzucuk ins.bir an once iyilesir opuyorum cok :)

    YanıtlaSil
  14. çoook geçmiş olsun yavruya...

    YanıtlaSil
  15. canım çok geçmiş olsun :(
    umarım tekrarlamaz

    YanıtlaSil