17 Mayıs 2013 Cuma

biberona dönüş..


diloş 2 yaşına girdiğinde artık büyüdü deyip emzik ve biberonu bıraktırmıştım.. milupayıda kesip günlük süte geçmiştim.. herkes artık sütünü bardakla içmesi gerektiğini, biberonun diş yapısına zarar vereceğini söylüyordu.. her anne gibi böyle bir bozukluk oluşmasını istemediğimden peki dedim.. resimli bardaklar, süslü pipetler alarak yola çıktık.. ama çocuk söz konusu olunca öyle her istenen olmuyor işte.. gün geçtikçe süt içmesi azaldı.. uyku saatlerimiz süt içme yüzünden kabusa dönüştü.. inatla içmiyordu.. pipetle sütü çekip dilini dayıyordu.. içermiş gibi yapıyordu sıpa..çeyrek bardak bile girmiyordu boğazından.. nesguik kat dedi biri.. çikolata hastası ya.. tadını sever içer dedi.. iyi dedim.. deneyim.. yok.. yine aynı.. çizgi film açtım, oturttum karşısına sonuç aynı.. bir kaç yudumdan ibaret... dün faceteki grubumuzda dillendirince bu şikayetimi bi arkadaşım biberonla ver sevgi dedi.. biberonla mı? e biz bıraktık onu.. dişlerine zararlıymış dediler.. günde 5 dk. içmeyle mi bozulacak ? e doğru söze ne denir.. bi deneyeyim madem dedim..
akşam uyku saati gelince
 - dilacım süt içecek misin?
 - hayır annecim, içmicem.. ben doydum.
 :(
babası kitabını okudu.. bi yapıyım bakiim.. nasılsa içmiyor..ne kaybederim ki.. hazırladım.. pekte umudum yoktu aslında.. verdim eline..
- annecim bu ne? ne verdin sen bana?
- sütün annecim, bebekken böyle içiyordun sütünü
- neden
- böyle çok güzel, iç bakalım..
ve ve ve işte mutlu son.. lüp lüp içiverdi sütünü.. dila mutlu, anne mutlu.. e daha ne olsun..4 ay sonra ilk defa hepsini bitirdi.. :)
neymiş, inat etmek yersizmiş.. bazı seçimlere çocuğu zorlamamak lazımmış..
wc problemimiz aynen devam.. hiçbir gelişme yok.. başladığımız noktadayız.. biraz daha zaman ihtiyacımız var sanırım.. beklicez mecburen..

hayırlı cumalar, bol güneşli hafta sonları efenim..

10 yorum:

  1. Duru 3 yaşını bitirdi halen daha biberonla ve biz bir gecede (günde demiyorum) 750 ml süt içiyoruz..eğer biberonu kesersem 1 yudum bile içmeyecek biliyorum o yüzden böyle devam..dokunmayın biz böyle iyiyiyiz iyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) maşallah duruya.. 750 ml.. maşallah maşallah.. bende inat ettim işte saçma sapan.. bazen olurya hani.. iyi olsun güzel olsun deriz.. hata yapmışım.. 4 ay gibi bir aradan sonra 1 biberon sütle devam inşallah..

      Sil
  2. biz 3 yaşında bıraktık biberonu kızımla ilk başta süt içimi oldukça azdı şimdi normale döndü zamanla alışıyorlar hemen bıraktıktan sonra aynı miktarda süt içmesini beklemeyin..diloş küçük bırakın biraz daha tadını çıkarsın. mutluluğunuz daim olsun nasılsa zamanı gelince bırakıcak .. bizim bırakma yazımız burada .

    YanıtlaSil
  3. Bazen zorlamamak lazım, çocuklar gönüllerince yaşasınlar sevdiği şeyleri...

    YanıtlaSil
  4. Canım iyi yapmışsın önemli olan şu anda süt içmesi bence.Benzer bir durum biz de suluktan su içerken oluştu.Eskisi kadar su içmemeye başladı,ben de tekrar biberona döndüm.

    YanıtlaSil
  5. canım ya herşey kitaplarda ki gibi, uzmanların söylediği gibi gitmiyor.dediğin gibi çocuğun tercihleride önemli. sıkma canını bişey olmaz zaten.Wc yide kendi ister yakında.biraz daha yaşasın bebekliğini sanki tekrardan mı bebek olacak. keyfini çıkar Dilacığım herşeyin.

    YanıtlaSil
  6. Canım Ada da yakına kadar biboronla içiyordu yeni bıraktı sayılır ve üç yaşında şuanda pipetle içiyor artık bende günlük süt ve pınar ın çocuk sütünü verüyorum arada da nesquik veriyorum ,böyle şeylere dönüş oluyor malesef Ada da mendil koklamayı bırkmışken 3 ay sonra falan tekrar koklamaya başladı ama şimdilerde aramıyor bakalım ne olacak:)

    YanıtlaSil
  7. çocukların bağlandıkları şeyden kopması gerçekten zor.
    en önemlisi doğru zaman belkide dila biberonu bırakmaya hazır değildi
    uyku konusu iki taraf içinde önemli
    iştahda öyle tabi
    şimdilik hayırlı bi karar görünüyor canım
    ilerde belki de kendi bırakıcak annesi ;))

    YanıtlaSil
  8. ben de gecen ay kestim biberon olayini hic itiraz etmedi sukur , pipetle iciyor ama bazen cok yorgunsa ozellikle yatarak icmek istiyor o zamanda heryer sut oluyor :( ben cok titiz yetistirdigimden cocuk azicik islansa kiyamet kopariyor vallahi seyini cikarmisim farkinda olmadan meger :) kirlenmez guzeldir arada :) zaten buyudugunde icmeyecekler ben hic parmagimi emmemisim ama tel taktirmak zorunda kaldim kizkardesim ise 5 yasina kadar emmis ama inci gibi disleri var sanirim dis yapisinin bozulmasi yada guzel olmasi genetik .

    YanıtlaSil
  9. Zamanla gececek elbette, bu hayatta çok yeniler ve öyle çok sahipleniyorlar ki, kolay vazgeçmelerini beklemek çok zor. Akışa bırak en doğru cevaplar sen de

    Sevgiler

    YanıtlaSil