15 Ocak 2013 Salı

annenin özrü..


bu bir özür yazısıdır..
" senin huysuzluğunu, ağlamanı, yaramazlıklarını 2 yaş sendromuna yorduğum için..
çiğdem teyzenin uyarısını kulak arkası yapıp diş çıkardığın için ateşlendiğini düşündüğüm için..
4 gün boyunca sadece hastalığının görünen kısmı olan sümüklü burnunu temizleyerek seni iyileştirmeye çalıştığım için..
hastalığının ilerlediğini göremediğim ve daha fazla acı çekmene sebep olduğum için senden çok ama çok özür dilerim..
acemiliğime ver nolur..
ateşinin düşmesini beklerken yaptığım bu iki tavşanı özür hediyesi olarak kabul et ve çabucak iyileş bebeğim..
bundan sonra ateşin 38 olduğunda doğruca doktora gitmeyen ne olsun.. "

diloşum maalesef çok hasta oldu.. pazartesi sabahı doktora götürdüğümde doktor neden şimdiye kadar beklediniz dediğinde yerin dibine geçmek istedim inanın.. çok sıkışmış, nefes alamıyor, öyle şurupla hollolucak birşey değil dedi.. :( günde 4 kere 2 kerelik ventolin, 1 koruyucu hava daha, ayrıca 3 iğne, şurup ve burun damlası.. şimdi biraz daha iyi.. ama ben psikolojikman çökmüş durumdayım..
çok kötü bir anneyim ben çok..




42 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Sevgi' cim... Tez vakitte iyileşsin Diloş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkercim teşekkür ederim canım.. inşallah...

      Sil
  2. Hangimiz mükemmel ki? Hepimiz zaman zaman hata yapıyoruz... Çok geçmiş olsun kuzuya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben madem bilmiyorsun bilen birine niye danışmıyorsun diye kızdım kendime.. neyse ki direkten döndüm.. bundan sonra daha temkinli olacağım..

      Sil
  3. oyy canım benm yaaa kıyamam yerim onu rabbm acil şifa versin hemencik ayağa kalksın diloş bak annesi ona neler neler yapmış kalksında oynasın :) annesi sende kendini üzme olur böyle şeyler inş. bundan sonra daha ii şeyler yaparsınız anne kız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım.. sağol iyi dileklerin için..

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun.
    İnsan bazen böyle anlara düşebiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi..off ama çok kötü hissediyorum kendimi inan..

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun canım Allah en kısa zaman da şifasını versin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım..allah bütün hastalıkları çocuklarımızdan uzak tutsun..

      Sil
  6. çok geçmiş olsun. öyle düşünme bizde anne olarak istiyoruz ilaçla çok haşır neşir olmasınlar diye düşünüyoruz. Rabbim şifasını verir inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hı işte tamda bu yüzden baharcım.. hastaneye götürmeyim, hastalık kapmasın iyice dedim.. ama olmadı işte.. daha kötü oldu..

      Sil
  7. Canım benim yerim ben sizi çok gecmis olsun çok:) sıkma canını beterin beteri var diye duşun ama elbet doğada olan herseyin bir ilaci var.buna bende inanıyorum ama bazen antibiyotikler care oluyor maalesef.o yüzden çok bekletmeden hastalığın seyrine göre içirmek gerekiyor:) çok geç kalinirsatedavisi uzun sürüyor,tatlı filosum hemencecik iyileşsin...öksürük varsa vicks sür ayaklarına gece yatarken:) öptük cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim nalan.. öyle tabi.. ama insan kendini suçlu hissediyor işte.. öksürüğü var biraz.. boza önerdiler.. vickste sürüyoruz.. biraz daha iyi gibi...

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun, ne hissettiğini anlıyorum ama kendine haksızlık etme, kötü olduğunu hissetsen götürmez misin. Bak bana senden iki sene daha fazla anneyim, ama çocuğa ilacını fazla fazla içirmişim. Melekler koruyor yine de. Şimdi karalar bağlayıp moralman çöküp sen de yataklara düşme. Keşke demekle kendini üzme. Sonuçta tedavi başladı, Allah dermansız dert vermesin.

    Not: Bu şekilde konuşan doktorlara da ifrit oluyorum söyleyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilcim şimdi okudum tatlım yazını.. tatlı berkime çok geçmiş olsun.. ya böyle bişiy oluyor sanki.. eli dili bağlanıyor insanın.. bişiy yapamıyor.. allah bütün hastalara şifa versin..

      Sil
  9. Oyy bebeğim. Çok çok geçmiş olsun hepinize.
    Gerçekten yüklenme kendine bu kadar.
    Ayrıca Nil'e katılıyorum.
    Ben de sevmiyorum 'Nerde kaldınız?' yok 'siz ne biçim ana babasınız' vay efendim 'görmüyor musunuz ne biçim olmuş çocuk' tarzı konuşan insanları, hele hele doktorsa hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.. bende çok üzüldüm öyle deyince inan.. hani basit bir burun akıntısı diye gittik ya.. işte şurup falan verir gönderir diye düşünüyorum.. neyse bununla geçmiş olsun inşallah..

      Sil
  10. çok geçmiş olsun...Allah acil şifalar versin....

    YanıtlaSil
  11. Çok üzümdüm arkadaşım geçmiş olsun. Zaman zaman ben de aynı hatayı yapıyorum. Hastalığı yakıştıramıyorum. Yok canım hafif bir burun akıntısı diyiveriyorum ama dikkat etmek gerekiyo. Hepimizin evlatları hastalanıyor. Üzülme geçecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol kuzum benim.. böyle ders oluyor işte sonrası için..

      Sil
  12. çok çok geçmiş olsun annelik zaten vicdan azabı her zaman.Üzülme annesi Allah beterinden korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.. doğru söylüyorsun hep bişiyler eksik geliyor gözümüze..

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun, kıyamam kuzuya..Hemencik iyileşir annesi sende kendini üzüp hastalanma canım..

    YanıtlaSil
  14. Cok gecmis olsun canim, annesin sonuc itibariyle ve bazen hatalar yapabiliriz, bu cok normal, eksiklerimi olacak, superman degiliz ama...kim ister cocugunu hastaliga zemin yaratmak...inan her anne senin yasadiklarini belirli donemlerde yasiyor...dilosun iyi olacak, melekler onunla birlikte su an...hemen toparlayacak..cunku senin gibi bir anneye sahip, guzel kalpli:)

    Sevgiyle isikla

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy teşekkür ederim..iyi ama acemi :) bugün biraz daha iyi çok şükür.. umarım bir daha uğramaz hiçbir meleğimize hastalık..

      Sil
  15. deme öyle canım benim çok geçmiş olsun kuzuma..
    kimi zaman insan kötüye yormak istemiyor,gelip geçer diyor herkesin başına gelebilir anneliğinin kötülüğünden değildir be sevgim basiretin bağlanır kimi..
    üzülüp harap etme kendi bak diloşumda iyileşmeye başlamış zaten Allah dermansız dert vermesin seviyoruz sizi Allaha emanet olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol münevverim.. öyle valla.. geçer dedik.. ama ı ı geçmedi ilaçsız..

      Sil
  16. Çok geçmiş olsun,kötü bir anne değilsin aksine hemen onu antibiyotiklere boğmak istemeyen bir annesin,kim olsa aynını yapardı.Bizim annlerimiz ateşimiz olduğunda hemen hastaneye mi götürdü,evde ne imkan varsa onlarla iyileştik,tavşanların çok güzel olmuş,bir an evvel iyileşsin kuzucuk,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya bende ilaç fobisi var.. son ana kadar kendim bile içmem.. biraz da o yüzden doktora götürmek istemiyorum.. ama bazen kendim yetemiyorum işte böyle.. kötü sonuçlar oluşuyor..

      Sil
  17. öncelikle çok geçmiş olsun umarım şimdi daha iyidir.kendini suçlu hissetme lütfen hangi anne çocuğunun iyi olmasını istemezki...

    YanıtlaSil
  18. Malesef hepimiz böyle yapabiliyoruz. Bende Tarkan 2 ay önce öksürüyor diye evde bitkisel ilaçlarla viksle felan geçer diye düşünerek birkaç gün sonrada geçmediğini görüp sabahına doktora götürüp 2 saat sonrada yüksek ateşten havale geçirince aynı senin söylediklerini binlerce kere tekrarladım kendime.Ne salağım niye götürmedim ben çok kötü bir anneyim diye diye kendimi çok suçladım ama işte olana çare yok sadece seninki gibi kulağıma öyle ağır bir küpe olduki bu olay şimdi en ufak ateşlenmede dahi hemen ateş düşürücünü verip direk doktora götürüyorum çünkü ihmalin sonu bana çok ağır bir derse sebep oldu. Tatlı yavrun inşallah çabucak iyileşir canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumuştum canım.. ya çok pimpirikli olmakta istemiyorum ama konu çocuklarımız olunca en azından acemiliğimiz geçene kadar temkinli olmakta yarar var..

      Sil
  19. böyle düşünme, ben de geçen hafta aynısını yaptım aman her seferinde aynı ilaçları veriyorlar zaten hepsi evde var diye kendim bşladım ilaca.. 3-4 gün sonra korktum baktım ateş düşmüyor, hastalık hali geçmiyor, boğaz enfeksiyonundan ağzında yaralar çıkmaya başladı koşarak doktora gittik.. En başında götürseymişim keşke dedim... Şimdi biraz rahatladı.. Size de çok geçmiş olsun..şu kış geçse de çocuklar bir iyileşse artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilekçim sizede çok geçmiş olsun.. o sınırı öğrenene kadar epey vakte ihtiyacımız olacak galiba..

      Sil
  20. oy oy çok geçmiş olsun kıyamam kuzuya.Bazen farkında olamıyoruz ne zaman ne yapmamız gerektiğini anneyiz acemiyiz ama çok seviyoruz yavrularımızı.Rabbim şifa versin inş canım.

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun hasta olmalarına dayanamıyoruz bunu yakıştırmıyoruz yavrucuklara, allah şifalar versin daha da iyi olacak inşallah, moralinizi bozmayın, kış mevsimi bitsin mikroplarda gitsin rahatlayalım artık...

    YanıtlaSil
  22. sevgicim çok üzüldüm geçmiş olsun canım.inşallah hemencecik iyileşir diloş.sende napcaksın canım anlasan bekletirmiydin.bende bekliyorum bazen ilaç vermiyorum kendi kendi atlatsın diye en ufak şeyde doktora götürmeyelim diyorum olabilir yani üzme kendini

    YanıtlaSil
  23. Geç oldu ama çok çokgeçmiş olsun canım :(

    YanıtlaSil