3 Aralık 2012 Pazartesi

2 ye 1 kala..geldi 23.ay..


evet 23.ayımıza da girdik artık.. zaman hızla ileri sarmaya devam ediyor.. 2 olmamıza 1 aydan az zaman kala o gözleri açılmamış kuzu takkeyi bize ters giydirir oldu :)


uyku düzenimiz maşallah çok güzel oturdu..birbirimizi hiç üzmeden bu meseleyi halletmiş olmaktan oldukça gururluyum.. "annecim hadi uyku saatin geldi" cümlesini duyar duymaz elinde ne iş varsa bırakıp odasına giden bir kuzum var artık ki inanın bu beni çok mutlu ediyor.. 
aynı başarıyı emzik konusunda gösteremedik maalesef.. sadece bir kere denedik ciddi ciddi vazgeçirmeyi.. ama oda hayal kırıklığıyla sonuçlandı.. anneme gittiğimiz bir akşam emziği çok ağlayan masala vermeyi teklif ettik.. dilada kıyamadı verdi.. dönüş yolunda iyi idare ettik.. "anne mememi aldın mı" sorularına "annecim masala verdin ya.. çok ağladı hani.. sen verdin" diye geçiştirdik.. ama eve gelipte uyku öncesi bütün aktiviteleri yaptıktan sonra sıra emzik mevzusuna gelince su koyverdi plan.. çok ağladı.. ne dediysem ikna edemedim.. yenildim.. verdim.. gece bir kaç kez emzik kabusuyla uyandı.. bayaaa.. ağlayarak.. "annem memem yok" diye.. hatta o akşam yanımızda uyudu.. dedim ki henüz erken demek ki.. ya da ne bileyim ya.. vazgeçtim işte..


müzik ve dans en büyük eğlencesi.. bu ay ki favori şarkımız justin abiden baby di.. bayılıyor.. hem klibine hem müziğine.. bebi bebi kulayk.. :)
ayrıca tavşan kaç şarkısını da çok seviyor.. sürekli dilinde. tasan kaç tasan kaçç..

sayı saymayı da öğrendik. ama 1 er atlayarak :) nasıl mı..
"bi" diyor.. "2" diyorum.."üs" diyor "4" diyorum.. "bes" "6" "yeeeedi" "8" "dotum" "on" :) 
işte böyle :)

dil gelişimimiz gayet iyi.. hergün yeni yeni kelimeler çıkıyor o minticik ağzından.. 
geçen akşam oturuyoruz.. 2 sene önce eşim anneler günü hediyesi dilayla benim resmimi yaptırmıştı..dila ona baktı.. "annem bak küçük dila, gödün mü?" dedi.. "gördüm annecim.. sen kimsin" ben büüdüm" dedi :) büüdü eşşek gerçekten.. o resimde ki küçük dilayı taklit eder oldu.. "annem bak.. büle.." diyor.. ve resimdeki küçük dila gibi dilini dışarı çıkarıyor :)

cüzdan yada para görünce "be be üs be(3) diyor.. :)
masal = sal
haliş teyze = alş
şukran teyze = tuku
dayı = dayi
mandalina = mandi
pembe = penpe
mavi = mayi
sarı = sayi
güneş = cıcak 

bu arada dikkat ettiniz mi bilmem konuşmada hafif bir lazlık söz konusu..  ceddimizde de yok ama :)) 


"dede" si en büyük aşkı.. tabi biri bana da o kadar çok çikolata, şeker alsa bende çok severdim..küçük ablamın eşi tabi burda ki dede..çarşamba günü teyzesiyle telefonda konuşuyorlar.. " tutu dedem yok mu" dedi.. :) o kadar aşık işte.. :) ayrıca dayı delisi.. en çok onun peşinden ağlıyor ayrılırken.. 


tethys oyun kartlarıyla oynamaya bayılıyor.. güzel zaman geçiriyor.. 3 grup aldım ben.. araç kartlarını ve tamamlama kartlarını daha çok beğendim.. eğitici olanlar çokta eğitici gelmedi bana açıkçası.. 
ayrıca puzzle en severek yaptığımız aktivitelerden biri.. dikkati şu an için çok iyi maşallah.. hemencik buluveriyor eksik parçaları.. 9 lu bir grup aldım.. henüz onu çözemedik ama çalışmalara devam..
parmak boyasını da çok seviyor.. her yeri batırsa da o kadar eğleniyor olması yetiyor bana.. 
bu ay ikea masa siparişi verecektik ama maalesef stoklarda bitmiş.. umarım hemen gelirde kızım rahatça yapar artık resimlerini.





biliyorum biri hergün şaşırtmaya devam edecek her akıllı bıdık gibi.. "biz aaa bak duydun mu ne dedi.." " bak bak şuna bak napıyor" diyerek hiç istemesekte büyüdüğüne tanıklık edeceğiz ömrümüz yetene dek.. en mutsuz anımız bile onunla şenlenecek.. ve biz onunla geçirdiğimiz her saniye için  allaha şükredeceğiz..

20 yorum:

  1. onların gelişmelerini böyle takip etmek bize ne kadar mutluluk veriyor. Maşallah kuzuya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyüdüklerinde okumak çok daha eğlenceli olacak sanırım..

      Sil
  2. Maşallah kürk yeleğide çok yakışmış diloşa ;)

    YanıtlaSil
  3. Akıllı bıdık maşallah,tanıdğımdan beri bayağı büyüdü:)Son cümleni çok sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyüdü valla teyzesi.. kocaman kız oldu artık..

      Sil
  4. MERHABALAR DİLOŞUN 2.YAŞINA BİZİMLE BERABER GİRMEK İSTERMİSİNİZ :) BLOGUM DİKKATİNİZİ ÇEKİCEKTİR EMİNİM Kİ:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Diloş'un Annesi.
    Benim de 22 aylık bir kızım var, 11 Şubat doğumlu. Neredeyse akran çocukları yetiştiriyoruz. Benim kızım da Dayı'ya dayi diyor. Onun dışında konuşması çok güzel, hiç bir eşyi yanlış ya da eksik söylemiyor, bayıolıyoruz ve övünüyoruz bununla. Kızım çenesini benden almış sanırım :)
    Oyun kartları çok faydalı bende, Adım adım eğitim setinin eğitici kartları vardı, şimdi de edukids'in aldım, onlar da çok faydalı, mutlaka tavsiye ediyorum herkese.
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maşallah küçük hanıma.. edukids kilere bakiim tatlım.. teşekkür ederim ilgin için..

      Sil
  6. maşallah ya.kocaman olmuş gerçekten.ikiye az kalmış.o pembiş yeleğinede bayıldım.inşallah hep gurur duyarsın dilanızla.mutluluklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz çocuklarımızla gurur duyalım inşallah..

      Sil
  7. Masallah , mutlulugunuz daim olsun canim .Yeni yasi daha buyuk mutluluklar getirsin insallah.

    Oglum hele bir olaylarin tadini cikaracak yasa gelsin benim de cok guzel planlarim var.Dogum gunu planin paylasirsan benim de gelecek icin fikrim olur ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım şu an için partimizi ananemizde vermeyi düşünüyorum.. o yüzden öyle çok kapsamlı bişiy olmaz sanırım..

      Sil
  8. ay harıka dılosuma bak sen masallah zaman cok hızlı gecıyor ve bılmıs cımcımeler buyuyor..aferın dılosa..emzık konusunda da dıyecegım sudur demıstım sanırım hıc emzıkle geen yetıskı gordunuz mu :)) bırakacak merak etme annesı :)) saglık dolu gunlerınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokoşum bende saldım emzik meselesini.. o aklı erdiğinde bırakır diye umut ediyorum :)

      Sil
  9. Maşallah canım Diloş'uma :) Nice sağlıklı,mutlu ayları olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Nice sağlıklı ,mutlu aylara,yıllara.Bu arada pembiş yeleğine bayıldım.

    YanıtlaSil