28 Haziran 2012 Perşembe

eski(mi?)şehir...

geçen hafta sonu eskişehirdeydik.. tek kelimeyle bayıldım.. dar sokaklarına, havasına, şehrin ortasından geçen porsuk çayına, insanlarına, canlılığına.. dilanın üniversite günlerinin hayalini bile kurdum valla.. o burayı kazanmış bizde peşinde kuyruk.. tek başına göndermem ben kızımı :))

cumartesi sabah çıkacaktık aslında.. kınaya kadar gezeriz dedik.. saat 9 gibi eşimin bir arkadaşının babasının vefat haberi geldi.. allah rahmet eylesin.. ikindi de defnettik..saat 20.00 gibi koyulduk yola.. gece vardık kına evine..dağılmak üzereydi neredeyse insanlar..yarım saat takılıp orduevine zor attık kendimizi yorgunluktan..

sabah çok erken uyandık.. 9 da gelin almamız vardı.. kuaför, dış çekim fotoğraf çekimi falan stres olmasın diye sabahtan hallettiler işlerini evde yapılmış bir topuzun üzerine takılmış duvağıyla çıktı gelin hanım..biz neşeliydik, onlar hüzünlü.. e ne de olsa erkek tarafıyız...


kahvaltımızı yaptık önce porsuk çayı kenarında.. çok güzel bir ortamdı.. kalabalıktı ama sakindi de.. dedim ya, sevdim ben bu "eses"i..


sonra alışveriş merkezine daldık, çıkamadık uzun bir süre.. kızıma resimde gördüğünüz tankiniyi, bir kaç tane alt üst takım aldık.. :)) orda bile alışveriş yaptık yani..


biraz soluklanmak için leman kültür cafeye gittik.. orayı da çok beğendim.. ortam süperdi.. menü süperdi..
kafe içine kurulan hamak tarzı koltukları dila pek sevdi.. ben de bunların asılı olduğu kocaman bir salon hayal ettim kendimce.. 
amma hayal kurdurmuş bu şehir bana ya...


ilk kara tahta başına geçişimiz.. burada da çok oyalandı güccük hanım.. 
hatta ayrılırken baya bir zorlandı..



burdan sonrası koşturmaca.. saat beş gibi kuaföre gittik.. yedi de hala akşam yemeği yemek ve yedirmekle uğraşıyorduk.. saat sekiz buçuk ta düğündeydik.. maalesef ordan çok kare yok.. ben gün içinde öyle çok foto çektim ki makinanın şarjı bitti.. gelince de takmak aklıma gelmemiş yorgunluktan.. tek eli yüzü düzgün aşağıdaki kare.. bunla yetincez artık..

yarın 15 günlük tatil maratonumuz başlıyor.. biliyorum her yıl olduğu gibi yine jet hızıyla geçecek ve ben hiç bir şey anlamayacım.. 
önce balya sonra akçay oradan da izmire geçeceğiz allah kısmet ederse..
belki arada yazarım yine.. ,
yazamazsam sevgiyle kalın..
bizi özleyin anacım..


10 yorum:

  1. Bakalım bize ne zaman kısmet olacak bu üzerine methiyeler dizilen Eskişehir i görmek?

    İyi tatiller Sevgicim.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı tatiller canım..

    YanıtlaSil
  3. Demek benim memlekete geldiniz,Güzeldir şehrim :))Bir daha ki sefere görüşürüz inşallah :))

    YanıtlaSil
  4. Bende hiç gitmedim eskişehire. Ülkemizi karış karış gezmek lazım aslında.

    Görüşmek üzere
    http://www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  5. gitmek istediğim yerlerden yakın olmama rağmen kısmet olmadı. Sana iyi tatiller diliyorum dolu dolu geçer umarım tatilin

    YanıtlaSil
  6. iki haftalık güzel bir tatil olsun sevgi'cim...
    fırsat bulursan ses ver olur mu :))

    YanıtlaSil
  7. Eskişehire geldin ve beni bi aramak aklına gelmedi haber vermek. Ahh Ahhh. Ben Eser

    YanıtlaSil
  8. Iyi tatilleer.
    Kız çok şeker o tek karede bile.
    Maşallah.

    Diğer EsEs sever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. ınanmıyorum yaaaa nasıl buyuyor bu kuzular masallah ...sankı bızımle buyuyorlar..nasılda uzerınde tutuyor saka gıbı ınanamadım :)) masallah uslu kuzuuckk hep oyle neselı kallll..eskısehırı cok sevrım harıka bır gezı olmustr emınım

    YanıtlaSil