31 Mayıs 2012 Perşembe

sil baştan..


hani geçenlerde hop hop hoplayaraktan sizinle güzel bir haber paylaşmıştım.. işte burada..  bu hem diloşum hem de benim için çok güzel bir gelişmeydi.. maalesef ki bu sevincim kısa sürdü.. manisa yolculuğu bize hiç iyi gelmedi.. ordan döndüğümüzden beri uyku düzenimizde eskiye geri döndük.. yine kah yanına uzanarak kah karşı kanepeye yatırarak uyutuyorum cadıyı.. odasına yatırdığımda kıyameti koparıyor ve sürekli ağlıyor..


durup dururken niye bozuldu bilmiyorum düzeni.. bir kaç tahminim var tabi.

1 - giderken otobüste uykusu sürekli diğer çocukların ağlama sesleriyle, öksürük sesleriyle bölündü.. bu o onu kötü etkilemiş olabilir..
2 - düğünün başında huysuzlanınca uyutmuştum onu ben.. arabasında uyurken birden davullar çalınca korkarak uyanmıştı.. bundan dolayı yalnız kalmak istemeyebilir..
3 - gün içinde beni çok özlüyor, o yüzden yanımdan ayrılmak istemiyor..
4 - 2 yaş sendromuna hızlı bir giriş yaptık.. sabrımı ölçüyor..

yeni yeni çözümler arıyoruz şimdi.. iki akşamdır yeniden başladık çalışmalara.. beşiğine yatırıyoruz.. ağlıyor, kalkıyor yerinden.. tekrar yatırıyoruz.. yine ağlıyor, kalkıyor.. tekrar yatırıyoruz.. bu 2 eylem 20-30 kere tekrarlanabiliyor.. sonunda yenik düşüp uyuyor.. içim gidiyor aslında.. ama bu onun ilerde kendine güvenli bir fert olması için büyük bir adım... ve ben bunun için bütün sabrımla çalışacağım... eminim sonunda hepimiz kazanacağız..



bu arada canım arkadaşım ülkünün bloğunda ki çanta çekilişinin 2 ayağı dün başladı katılmak isteyen arkadaşlar buraya uğrayabilir.. yine çok şık bir hediye, benden hatırlatması..

sevgiler, saygılar efenim.. hayırlı günler dilerim..

19 yorum:

  1. kolay gelsin canım.yılmadan devam et.Yenilme sakın.

    :(

    tekrar düzene girer umarım.

    Bir de hediye olayında niye çekiliş olur bunu hiç anlamıyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili domatessuyu keşke imkanım olsada 265 izleyicime çekiliş
      yapmadan hediye versem :) ve hediye içinde ben aracıyım kendim
      değil bir firma veriyor beni izleme şartı bile koymadım zaten :)

      Sevgicim illa ki düzen bozulur böyle durumlarda kasma o kadar sen
      yine alışır canım

      Sil
  2. yerimmm onun ağzını yüzünü ya..allah kolaylık versin sevgicim uyku düzeni sapıttımı zor toparlanıyor bu cadılarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle valla münevver.. her gün yeni bir huy çıkıyor sanki..

      Sil
  3. Sevgi benim kızım dana kadar oldu hala odasında yatıramıyorum. Odasında yatsa bile sabah bizim odada uyanıyor.İlla yanında biri olmalı uykuya dalarken. Kızım hiçbir şeyde zorlamadı beni uykuda zorladığı kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilhanım beni üzen şey aslında olan şeyin bozulması.. dila gece hiç uyanmazdı şimdi en az 3 kere ağlayarak uyanıyor gece.. eskiden korkuluk almak gibi bişiy vardı.. hala varmıdır ki

      Sil
  4. Canım ben korktuğunu düşünüyorum o düğün olayında. Duru karanlıktan asla korkmazdı, yalnız yatmaktanda tabi, geçen komşuların çocuklar için ağladı, başım ağrıdığından ben bu sefer onu bıraktım komşuya ki hiç adetim değil 10 dk sonra ağlayarak geldi Hasan korkuttu diye. Sordun annesi inkar etti ama Duru o günden sonra o çocuktan hem çok korkuyor, karanlıkta yanlız kalamıyor ve odasında uyutuyorum 1 yıldır artık gece yatağında korkuyorum diye ağlayarak uyanıyor. Ben de pes etmiyorum alışması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay allahım.. işte bende korktu diye yoruyorum artık.. ne bileyim.. başka bir sebep bulamıyorum çünkü..

      Sil
  5. Sevgicim elbette senin tercihin ama ben zaten büyüdükçe düzene gireceğini düşünmekteyim, üstelik dediğin gibi bir özlem var anneye, bir süre sonra denemelisin odasında yatırmayı belki de. Ben çocuğu hırpalayarak, ağlatarak birşeyleri öğretme, düzene sokma taraftarı değilim ama elbette bu tamamen benim fikrim, her çocuk ve her aile düzeni farklı sonuçta. Ben çok memnunum birlikte yatmaktan mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum sana esra.. ama bu kendi başına uyuma işini 2 yaşına kadar öğrensin istiyorum.. dila 4 aylıktan beri odasında yatıyor.. arada kaçamaklarımız dışında bi problem olmadı hiç.. trt 1 de süper dadı programı varya orda kadın dedi ki çocuğun kendi başına uyuması onun kendine güveni açısından önemli.. kendim için bişiy istiyorsam namerdim :))

      Sil
  6. ahhh bu iki yaş sendromu yok muuu bende neler çekiyorum günlerdirr umarım geçici bir durumdurr canım benmmmm öpüyorum ikinizde çanta için bol şansss hatta sana çıksın:))

    YanıtlaSil
  7. ıkı yas sendorumu degıldır bence yer ekan degsımıdır orada yanında aynı odada yattıysan ondanda olabılır hemen alışıyorlar bu canavarslar cunku:)

    YanıtlaSil
  8. ne olacak bu uyku durumlarımız böyle:) ben de büyüdükçe düzelir diye bekliyorum :) benim ki daha 7 aylık :)

    YanıtlaSil
  9. Bizde de durumlar hep oyleydi. Bir yere gidince, birseyi atlayinca duzen bozuluyordu hemen. İnsallah kisa zamanda eski duzeninize kavusursunuz.

    YanıtlaSil
  10. Oyyy çok tatlı 41 kere maşallah zamanla düzelecek canım sabır biraz daha sabır..


    Bu arada canım ben blogumu davetli izleyici ile sınırlandırdım bana ikizannesi@windowslive.com kendi mail adresini yazarmısın davetiye göndermek isterim.

    YanıtlaSil
  11. Sevgicim istikrardan vazgeçme.. zor oluyordur mutlaka ama sonuç güzel olacak ben eminim.
    Öptüm Dila'yı.

    YanıtlaSil
  12. Allah nazardan korusun bloğunu izlemeye aldım mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  13. Tabi ki en doğrusunu sen bilirsin.
    Fakat bugünleri ilerde çok arayacağız.
    Al koynuna mis gibi koklaya koklaya uyu :))

    YanıtlaSil