5 Nisan 2012 Perşembe

15 aylık kuzu...

kuzum 15 aylık koca bir kız oldu artık..
istekleri, yaramazlıkları, inatlaşmaları hiç bitmiyor..
sevgisi ve neşesi de..




dün bakıcımız yürüyüşe çıkarmış.. bir teyze yolda durdurup sevmiş karakızım diye.. dila da kollarını açmış kadının kucağına gitmek istiyormuş.. ismini sormasa tanıdık dicem diyo yengem.. :)) bu kadar da sıcak kanlı olunmaz ki..

masalın geldiği gün minübüsle eve dönüyoruz.. kucağımda ayakta duruyor cadı.. arkamda da 17-18 yaşında bir delikanlı.. dila onu kesip duruyormuş ben görmüyorum tabi.. sonra oturdu, baktım bişiyle oynuyor.. meğersem çocuğun telefonunu almış.. zevkle tuşlarına basıyor.. tam simitçi anlayacağınız..

evde tam bir fırıldak.. bi orda bi burda.. dün aradım, dila napıyor dedim.. yanımdaydı şimdi yok oldu dedi yengem.. gidip baktı peşinden.. bizim odaya girmiş, kapıyı da kapatmış görünmesin diye :)) dolaptaki çamaşırları dağıtıyormuş.. :))

akşam süt dilimi yiyor.. baktım bitirmiş aldım kağıdını elinden.. feryat figan ağlıyor ama nasıl inanamazsınız.. mama da mama.. benden yüz bulamayınca büktü alt dudağını, babasına gitti.. o da "bitmiş kızım, yok" deyince arkasını dönüp yere oturdu.. bu sefer de meme diye ağıt yakmaya başladı... "ben bilmiyorum sen bul memeni" dedim.. kanepenin altlarına eğilerek memesini aradı.. bulamadı.. oyuncak kutusuna baktı..sonra gülücükler atarak aldı memesini ağzına.. hemen iki el kulakta geldi yanıma.. :)) masum masum kafasını dizime koydu.. ay bilmesem nasıl cadı olduğunu inancam valla..


fiziksel olarak büyüdüğünü kıyafetlerinden anlıyoruz sadece.. gittikçe küçülüyorlar.. boy 79 kilo 12.. artık kucakta taşırken baya bi zorluyor bizi..

kelime dağarcığımızda da öyle çok yenilikler yok.. "hoppa" yı yatarken, kalkarken, otururken söylüyor.. "bibi" diyor bebek resmi gördüğünde.. oyun oynamak istediğinde "hadi" deyip elimizi tutuyor.. ve tabi "pepe" diline pelesenk olmuş durumda..gerisi hep bebek dilinde mırıldandıkları..

bundan sonra ki süreç daha hızlı geçecek biliyorum.. o yüzden hala süren bebekliğinin tadını çıkarmaya çalışıyorum..

35 yorum:

  1. maşallah maşallah yaa :)

    YanıtlaSil
  2. maşallah,
    çok tatlı bir kızın var. Allah sağlıkla büyümelerini nasip etsin. Bu aldığımız notları ileri de kayifle okuyacaksın. Kuzeyle arasında 3,5 ay var sanırım. Yaz geldi ya hiç tutamayız artık onları. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sevgicim hem eli çabuk gemde çok cana yakın olacak bu kız :)

    YanıtlaSil
  4. ay masallah 15 ay zaman ne kadar hızlı gecıyor...benım kuzumda oyle masallah tanımadıklarına kosmaya bayılıyor...cıkolata yok bızde henuz cızgı fılmde yok acmıyoruz :))bırde bu cadı kuzular alt dudak buzmeyı ogrendıler ya aferın onlara:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokoşum bizde de haftada bir kere süt dilimi bir kerede tüp çokokrem var.. onun dışında bişiy vermiyorum..

      Sil
  5. masallah bu prensese, yerim ben onun o guzel saclarini:D benim kardesiminde saclari boyleydi =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok terletiyor ama artık ya.. tam kuyrukta yapamıyorum.. bakalım yaza napıcaz..

      Sil
  6. Eveet kesinlikle tadını çıkarmalı sonra her lafa karşılık verdiğinde:),ya da hareketlerini zapedemediğinde,bunu biyenmedim şunu giyecem dediğinde hey gidi eski günler diyor insan nedense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sizin maceralarınızı okuyunca aslında hemencik büyüsemi ki diyorum :))

      Sil
  7. Kırkbir kere maşallah:)

    YanıtlaSil
  8. maşşalhhh boyuna posuna diloşum:))

    YanıtlaSil
  9. pis cadı ne olcak işte:)

    YanıtlaSil
  10. Masallah kuzuya, daha nice aylari,yillari olsun ;)

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş yavrucuk, maşşallahlar olsun:)

    YanıtlaSil
  12. haha ayni benimm kiz :) bu baya sürücek canim hemen biticek durum degil:)
    cok yaramazlar ya allah nazarlardan korusun cok seker

    YanıtlaSil
  13. sevgi yazdıklarını okuduğumda inanamadım herşeyiyle aynılarını yaşıyoruz inan...otobüstür metrodur selam vermediğimiz gülücük atmadığımız insan yok..geçen istanbula gittiğimizde idonun cafesinde karşıda oturan kadına el sallayıp öpücük yolladı defalarca kadın dayanamadı geldi yanımıza sonunda:Dsokakta biri sevmeye kalksın elini uzatsın arkasına bile bakmadan gidiyor:)telefonlu abidir abladır fena kapsamı alanında bizimkininde:D o kapıyı kapatıp çekmece dolap boşaltmaca en büyük zevklerimizden ayrıca:)meme meme diye ağıt yakıp koltuk altlarında araması falan herşeyiyle aynılar koptum yazını okurken gülmekten alamadım kendimi:))..herbiri ayrı lokum Rabbim yüzlerini güldürsün herdaim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. münevver siz böyle deyince rahatlıyorum sanki.. yaşasın tek değilmiş kızım normal demek ki diyorum :))

      Sil
    2. :))yalnız değilsin canım merak etme hepimiz aynıyız:D

      Sil
  14. çok tatlı çoooook maşallah:)ah benim kız da büyücek te o günleri görücez inşallah:)blogunu izlemeye aldım bana da bekliyorum canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım.. hemen geliyorum ziyaretine..

      Sil
  15. vay minik cüce vay :)
    Sevgicim dediğin gibi artık çok hızlı büyüme süreci başlıyor.
    Seninki ne kadar sıcak kanlıysa benimki de bir o kadar soğuk nevale :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öyle deme kızıma..aşkolsun annesi.. bizim ki küçük diye böyle şirinlikler yapıyor.. eminim oda büyüyünce insan seçmeye başlayacaktır..

      Sil
  16. bende büyüsün bu aylara gelsin istiyorum Ada :) daha güzel anliyim dediklerini, isteklerini :) Dila'ya maşAllah diyorum ablamız olur kendisi :) Biz yabancılardan inanılmaz derecede kaçıyor ve çekiniyoruz sanırım büyüdükçe değiişir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adacım sağlıkla büyüyecek inşallah.. ben bayılıyorum ona biliyorsun.. bizimki biraz kalabalık bir aileye doğdu.. bende çalışınca kuzum hep yabancıları gördü.. onun böyle olmasında sanırım onunda etkisi var..

      Sil
  17. Merhaba mail adresinize bi mail yollamistim ama dikkatinizi cekmedi sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeymacım mail adresine bakmaya pek vaktim olmuyor.. işyerinde de çok yoğunum bu ara.. birbirimize çıktığımızı öğrendiğimde ben de çok memnun oldum.. o gün bloğuna girdim yorum yazmak için ama işyerinde ki bsy da sürekli hata verdi.. bir türlü gönderemedim yazımı.. hatta en son excele kaydedip bıraktım.. bir daha da elim değmedi inan... o günden beri hep düşünüyorum yakışıklıma ve güzel annesine nasıl bişiy göndersem diye.. henüz karar veremedim.. ama en kısa zamanda seçimimi yapıp göndereceğim.. çok çok öpüyorum o güzel yüzlü oğlunu.. sana da kucak dolusu sevgiler gönderiyorum..

      Sil
  18. Maşallah Dila'ya!

    O dönemde mutfak ve yatakodası çekmeceleri düzen nedir bilemiyorlar malesef. Sonra birlikte çamaşırları atmaya başlarsınız makineye ve de kek, börek yapmaya :). Daha nice güzel günlerini görün.

    YanıtlaSil
  19. en güzel zamanları... maaşallah...
    hergün yeni birşey kaşfediyorlar, biz de onlarla öğreniyoruz. Tadını çıkarmalı ;)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba arkadaşım,
    bilemiyorum sever misin ama seni mim'ledim.
    http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/ilk-mim.html
    Kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil