4 Mart 2012 Pazar

uykuya dalış...


bizim hiç uyku problemimiz olmadı kuzumla.. hasta ve huysuz değilse ki çok şükür çok sık rastlanmıyor bu duruma geceleri hiç uyanmadan, kesintisiz uyuyor 2 aylıktan beri.. 4.ayına kadar yanımızdaki minik beşiğinde uyudu.. ben işe başlayınca kendi odasında yatırmaya başladım.. 8 aylık olana dek yatağa bırakıyorduk sadece, kendi kendine dalıyordu.. ne zaman ki ayağa kalmaya başladı uykuya geçiş krizlerimiz de başgösterdi..
her akşam değişen bir şekille uykuya dalıyor.. 4 aylıktan beri değişmeyen tek şey kulağını tutarak uyuması..hatta kendileri bu sebeple kepçe kulaklı olma yolunda ilerliyor.. :))neyse..
bazen sütünü içerken uyuyakalıyor ki bu en iyisi.. eğer bunu pas geçtiysek eziyet orda başlıyor, hem kendine hem bize..
önce ayağımda sallıyorum.. ninniler söyleniyorum diloşta eşlik ediyor.. tam dalıcak açıyor gözlerini tekrar.. hav havını istiyor yada ayşesini.. veriyorum, sımsıkı sarılıyor.. ama yok o parmak hep havada " bu bu"
babasına atıyorum topu sonra.. oda biraz sallıyor.. yok inadı tuttumu katiyyen uyumuyor..
baraber uzanıyoruz yatağa.. üstüme yatırıyorum onu.. kendimce hikayeler anlatıyorum.. işte uyucan, uyancan, parklara gidicez, ciciler alıcaz kızıma.. ı ı olmayınca olmuyor..
sonra yanıma alıyorum.. bakışarak konuşuyoruz bu sefer..iltifatlar başlıyor müzik eşliğinde.. benim tatlı kızım.. benim şeker kızım.. benim kömür kızım...uyudu mu sandınız..yokkkkkkk
odasına gidip beşiğinin içine giriliyor.. bir postada orda sallanıyor..
olmadı yanına yatılıyor..
özgür bırakılıyor yatakta.. bi oraya uzanıyor bi buraya.. göğsüme, karnıma, başımın üstüne başını koyuyor bazen.. tam bir parodi yani.. en son alıyorum tekrar koynuma.. bir elinle kendi kulağını diğeriyle benim kulağımı tutuyor.. olmadı diğer kulağımı.. kafamı çevirip duruyor.. hatta birkaç kere uyuyakalmışlığım var yanında, bacaklarımın sızısına uyandığım..
iyice uyku bastırınca da arkasını dönüp uyuyor.. hatta sarılınca kızıyor.. gidiyor diğer tarafa yatıyor.. ya madem kendi başına uyuyacaksın, beni istemiyorsun bu eziyet niye be kara kuzum benim..
bunların hepsi her gece olmuyor tabi.. ama 2-3 tanesinin bir arada yaşandığı da olmadı değil hani..

21 yorum:

  1. Bizim Aysu da bebekden böyle guzel uyuyordu ki aynı durum bizim de başımızda şimdi. 12-1leri buluyor uyumamız. Hep özenirim kendi kendine uyuyan cocuklara bizimki öyle değil. Sizinkiler gibi bir sürü taklalar attırıyor bize. Hatta anneanne dede varsa battaniye ile sallattiriyor ki kol kalmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hı işte aynı bizimki.. dün akşam saat 10 gibi banyosunu yaptırdım rahat uyusun diye.. sütünü de içti.. gözlerinden uyku akıyor ama yok inatçı keçi yine 12 yi gördü..

      Sil
  2. bende sallamadan uyusun istiyorum ama daha başarılı olamadım artık beşiğinede sığmıyor!!! kendi yatağında yatacak ama nasıl başaracağım bilmiyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aylincim şu ayakta sallama işi gerçekten çok sinir bozucu.. asla yapmam derdim.. ama sağolsun bakıcımız alıştırdı.. o salladı ben yanına yattım, öyle böyle derken cocukta bi düzende kalmadı.. ortaya karışık bi durum çıktı..

      Sil
  3. Bende bi aralar çok zorlanıyordum saatler sürüyordu uykuya dalması ama büyüdükçe düzene giriyor çok şükür şimdi sadece uyuturken yanına uzanmak yetiyor sütünü içiyor biraz boynumla boğazımla oynaya oynaya uyuyor tabi bazen beni de uyutuyor:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgim Lina ya emerken uyuyor beni yada ayakta sallıyorum ki ben hiç istemezdim sallamak ama ne yaparsın başa gelen çekilir.Çoğu zaman Lina uyku öncesi bir enerji patlması yaşıyor bizde onu yoruyoruz ki rahat uyusun ama bizim yorulduğumuz günler daha çok desem yalan olmaz..

    bu arada diloşumun o uyuyan hallerini yerim ben kuzuuuuuu

    YanıtlaSil
  5. Yatır kaldır yöntemini deneyebilirsiniz. bu bi kaç gün sizi de bebeği de zorlar ama sonunda işe yarar. Önce kesinlikle KARARLI olmalısınız ki çocuğun kafası karışmasın. Annem bunu neden yaptı ki şimdi diye düşünmesin... Yatağa yatırın ağlayınca hemen müdahale etmeyin sakinleşmemişse Gidin kucağınıza alın gece olduğunu havanın karardıüğını anlatıın gerekirse dışarıda ay dedeyi gösterin anlamayacağını düşünmeyin sakın...Sonra yatağına yatırın... Ağlayınca tekrar yanına gidin kucağınıza alın pışpışlayın. takrar yatırın...Bu böyle bi gece 100 defa tekrarlar ama sonuç olarak bi kaç gün sonra işe yarar diyo uzmanlar...Bi de sevdiği bir oyuncağı uyku arkadaşı yapın. kızım mendiliyle yatardı mesela...
    Ben bu yöntemi uygulayamadım zira kendini yataktan atmaya kalkıyodu..

    Yada yanyana yatarak uyutmaya alıştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bir ay önce falan bu yöntemi denedim havva.. inat ettim.. uzun bir süre de dayandım ama saat 3ü görünce artık iyice geldiler bana.. çaresiz alıp salladım.. 5 dk da uyudu cadı.. biraz daha büyüsün tekrar deneyim bakiim ne olacak..

      Sil
  6. kimi ayakta sallanarak,kimi yanıma yatarak her iki şekilde de elimi sıkıca tutarak uyuyor benim minik kuzuda..tabi herzaman böyle sakincede uyumuyor inadı tuttuysa yatağın içinde bikaç tur dönerek poposu biyerde,başı biyerde karmançorman yatma stiliyle uykuya dalıyor..mütemadiyen uykusunda battaniyedir,yorgandır barındırmıyor,tekmeleriyle savuşturuyor..Herbiri ayrı alem kuzularınn..yazsak roman olur yani o türden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel duru günler, benim kızımda aynen öyle yatakta alacağı şekillerin tasviri yok :)

      Sil
    2. dilada kulağımızı tutuyor:)) deli uyumaya gelince bizimki de çok fena ya.. o yüzden uyku tulumunun içine sokuyorum zaten.. en azından üstünü açamıyor :))

      Sil
  7. maşallah sana ço güzel uyuyorsun melek dila:))tabi uyuyana kadar biraz sıkıntı çıkartıyorlar ama işte bu halleri herşei unutturuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilaycım doğru söylüyorsun.. kızamıyoruz bile.. bağırıyoruz hemencim şirinliğe vuruyor :)

      Sil
  8. işte bunun için işe başlamaktan korkuyorum:(

    YanıtlaSil
  9. Ben de uykusuzluktan çok çektim. 2. Cesaretim o günleri düşününce kırılıyor :) ama olsun sağlıklı olsunlarda, gerekirse zor uyusunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle tabi.. ama bizim hem beden hem ruhsal çöküntü felaket..

      Sil
  10. kesıntısız uyku derken??? ınanmıyorum masallah masallah masallah...benım kuzum 11. aya kadar yatagında sutunu ıcer uyurdu artık o da degıstı uykuya zor gecıs yapıyoruz cokk uykusu gelsede yokyokyok :(( gece zaten uyanmasa olmas....uyku oyuncagı edınmedımı kuzu..kulagı yerıne elıne bır mendıl guvende hıssttmesı ıcın..ben yatagına mendıl ve o tarz oyuncaklar koyuyordum mendılı sectı arkadas...yatagında 4-5 tane menddılı var :))) 4. aydan ıtıbaren guvende hıssettmesı ıcın gereklıymıs bız farketmedn guven oyuzcagıvermısız...kulak yumusak ya hosuna gıdıyodur dılosun :))) ınsallah bır an once duzelırr..bız 10 aylıkken yuruduk ama uyku sorunu yenı basladı :(

    YanıtlaSil
  11. aaa bak bu uyku pyuncağını annemde söylediydi de ben umursamamıştım.. geç mi kaldım ki artık..

    YanıtlaSil