12 Mart 2012 Pazartesi

NAZARA NAZAR KAÇ YAZAR..


pazar günü süslendik püslendik gün gezmesine gittik.. son 1 kaldı zaten  bir daha güne falan girmem herhalde.. yine büyük konuşmayayım da.. neyse.. 6 anne 8 bebe ve bir kaynana bir odaya doluştuk gene.. çocuklardan 4ünün yaşı birbirine yakın.. kalan ikisi biraz daha büyük.. dila çok mutlu oluyor yaşıtlarıyla beraber olunca.. zaten bu güne katılmamın asıl amacı da buydu.. oynasın, eğlensin, kaynaşsın..
ama yok çocuğumun başına gelmeyen kalmadı.. gelen vurdu, giden vurdu..kuzumda hala oyun oynamaya çalışıyor.. hele hele arkadaşın kaynanası vardı.. allahım resmen 4 saat boyunca gözlerini kızımın üstünden çekemedi.. kızının da dilayla yaşıt kızı var.. onunla kıyaslayıp durdu.. ay o böyle koşamıyormuş.. konuşamıyormuş.. ne yediriyormuşum.. boyu postu çok güzelmiş.. bıdı bıdı konuşup durdu gelinine, bana.. o öyle baktıkça dila yalpaladı, düştü.. hiçbirşey yemedi.. yavrum serap mutfağa kaçırıp kaçırıp okudu çocuğu.. eve döndüğümüzde manzara vahimdi.. alnının sol tarafında bir şişlik, elmacık kemiğinde kızarıklık ve saatlerce süren ağlama krizi..

hayır nedir bu çocuk karşılaştırma, afedersiniz sidik yarıştırır gibi.. her çocuğun kendine göre gelişimi var.. dilayı da mukayese edersem bir çok çocuktan geride kalan yanları vardır.. leyn bebek bunlar daha bebek.. büyürken hepsi aynı olacak diye birşey yok ki.. hayır madem böyle güzel görüyosun çocuğu bari bir maşallah de ya.. çocuğa göz göre göre nazar sokmaya ne hacet var..
sonuç dila saat 2 gibi telefonla istenen nazar duaları sayesinde biraz rahatlayarak uyudu ve anne bir daha dışarı çıkarken toka kutusunda asılı olan boncuğu dilaya takmaya karar verdi..

21 yorum:

  1. Maşallah kuzuya annesi.

    YanıtlaSil
  2. En korktuğum ve en çok yaşadığım şey. Gözü çıksın desem ağır mı olur

    YanıtlaSil
  3. Canım nazar boncuğundan ziyade sen onun kenarına köşesine minik bir ayet as hani varya kolye ucu gibi olanlardan..Bazı kem gözlü insanlar oluyor maalesef ben herkesin bebeğine dikkat ederim mesela muhakkak maaşallah derim ama millet öyle değil.Bizde dün dılardaydım Linoş yürüyor elini bıraktım ay bak bak şuna nasıl gidiyor ay bak bak vs vs vs milletin bir maaşallah dediği yok...

    Allah kem gözlerden korusun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alcam merve cevşen de alıcam.. bu böyle olmucak..

      Sil
  4. Karşılaştırırsın da, gözün göz olsun be :( Kıyamam, nazar boncuğu tak mutlaka.Maşallah diyeceksin gönülden,aman ne biçim insanlar var be...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi canım.. ama nil varya kadının bakışlarını bi görsen resmen çocuğumu izledi bütün gün.. yavrumda o baktıkça düştü..

      Sil
  5. :((Malesef bizde çok maruz kaldık bu tür karşılaştırmala,o yüzden anlayabiliyorum.Çok geçmiş olsun bu arada.Maşallah bu arada kuızuya

    YanıtlaSil
  6. Annem kıyamam ben ona ya:(..O kıyaslama işine bende hiç bir zaman anlam veremedim..Her annenin başına geliyor bu..Olan kuzucuklara oluyor nazarları çok kolay çekiyorlar üzerlerine Duruşumunda çok başına geldi..Rabbim kem gözlerden nazarlardan korusun yavrularımızı..Öpüyorum diloşumu..

    YanıtlaSil
  7. nazardan korkarım geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun oku canım ya sürekli kalabalık ortamlarda. Maşallah diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyorum canım okuyorum.. ya zaten çocuğun dışarı çıktığı yok ki.. işte arada böyle kaçamak yapıyoruz onda da böyle huzursuzlanıyoruz..

      Sil
  9. Çok korkarım nazardan hep başımıza gelir ikiz olunca gözler hep üstlerinde oluyor:((
    Kuzucuğa kıyamam bak da bir maşallah de en azından fesat insanın nazarı çok değer:(
    Ben de unutuyorum takmayı iyi hatırlattın canım.
    Gelmiş geçmiş olsun bir de dışarıdayken Ayetel Kürsi , nas , felak okumaya çalış ben unutuyorum peşlerinde koşarken ama unutmasam keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay senin bıcırlarda çok güzel maşallah ya.. sizin işiniz daha zor valla..

      Sil
  10. ikiz annesine katılıyorum ikiz arabasıyla dışarı çıkamıyoruz birkere çıktık herkesin gözü bizde. ağzımızdan dua eksik olmasın.yatarkende sık sık okumaya çalışıyorum.Allah beterinden korusun bütün yavrucukları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şirin anne ben senin minişlerin resimlerine bakarken dilimde hep o maşallah..

      Sil
  11. ah o nazardan bizde çok çekiyoruz.Ya insanların ağzı yoruluyor galiba sadece bir maşallah diyeceksin.Bizde ne zaman dışarı çıksak başlıyorum okumaya gelene kadar hatim ediyorum:))allah nazarlardan korusun kuzucuklarımızı...

    YanıtlaSil