16 Ocak 2012 Pazartesi

ilaç sorunsalı

cumartesi günü diloşu 1 yaş için konrole götürdük.. doğduğundan beri gittiğimiz doktor çok "yoğun" olduğundan istediğim gibi ilgilenmiyordu.. o yüzden aynı hastanede başka bir doktordan randevu aldık.. gittik.. çok sevecen karşıladı bizi.. diloş çok sevdi.. reçete yazarken bile kucağından inmek istemedi.. " videoya çekip izlettirmek lazım bu çocuğu" dedi doktor.. :)) bende "bir de evde görün onu" dedim..
gayet sağlıklıymış.. boy 77 kilo 11.. biraz öksürüğü vardı ama geniz akıntısı geçmiş... boğaz kuruluğundan olabilirmiş.. sürekli sıvı vermemezi söyledi..
balık sevmiyor, yemiyor dedim.. balık yağı verdi.. gece uykularımız çok sorunlu dedim.. bitki karışımlı bir şurup verdi.. 8.ayında sadece 2 tane dişi çıktı, gerisi gelmedi deyince de d vitamini içeren bir şurup daha verdi.. ammaaaaaaaa..... işte sorun bu şurup.. içinde 2 çeşit peraben var..iyi ki okumuşum üzerini.. yoksa iyi olsun diye içerektim çocuğuma şurubu.. sonuç.. bir sürü kanser yapıcı..  benim anlamadığım zararlı olduğu ispatlanmış, bağıra bağıra içeren ürünler kullanılmasın diye söylenirken doktor bu şurubu nasıl verir çocuğa ya.. aklım almıyor bir türlü.. ben biliyorum hadi, e bilmeyen bir sürü insan var.. onlar alıp kullanıyorlar bunları.. vicdansızlık bu..

diloş doğmadan chicconun bakım setini almıştım.. kullanmadan öylece duruyor dolabında.. içeriğine bakmak sonradan aklıma geldi.. tabi parabeni görüncede kutusuyla kaldı.. yazık değil mi..
2 gün önce hürriyette çıkan bir haberde parabenin kadınlarda meme kanserine yol açtığı yazıyordu..özellikle koltuk altı roll-on kullananlarda daha bir etki yapıyormuş.. allah korusun..
sağlık bakanlığı saçma sapan şeylerle uğraşağına bunlarla uğraşsın artık.. raflara çıkamasın böyle ürünler.. bile bile çocuklarımızı zehirlemesin..
bu ürünleri şikayet edecek yetkili bir merci var mı ya?

10 yorum:

  1. Koltuk altı rol-onlarının tehlikesini inanki bilmiyordum çok sağol vallaha bu doktorlar zaten adamı bazen çileden çıkarıyor kime inanacağını şaşırıyorsun

    YanıtlaSil
  2. evet aynen öyle.. kendi kendimizin doktoru olmamız lazım.. bide bak böyle söylüyorlar bunun hakkında deyince resmen azarlıyorlar.. bizden iyimi bileceksiniz diye..

    YanıtlaSil
  3. cok iyi bir post olmus, kendi kendimizin doktoru olmaliyiz bu devirde :O hele kucuk cocuklara oyle ilaclar neden verirler hic anlamam. herseyi takip etmek zorundayiz :S

    http://kucukseylerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. sorma o chicco banyo-bakım setlerini ben de almıştım doğumdan önce, biraz kullandım da, ama artık kullanmıyorum, paraben var içlerinde, bir dünya da para yazık yani :(

    YanıtlaSil
  5. bile bile bunu kullanın diye vermeleri apaçık vebaldir. Allah muhafaza çocuklarımıza bir şey olduğunda onlar mı çekecek acılarını
    Çok yararlı bir post olmuş. Gerçekten bende bilmiyordum belki de dikkat etmiyordum bundan sonra daha dikkatli olucam..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Dila hanıma Allah sağlıklı uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
  7. off offff, araştırsan uyuyamıyorsun, ayakta uyusan bir haber olsan dünya rahat, off offff

    YanıtlaSil
  8. aman ne tatlı Diloş,nazar değmesin...Ürünlere cidden dikkat etmek lazım...mustela çok güzel bebek kozmetiğinde tavsiye ederim..yeğenim için kullandıkbiz.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. aaa skandal bu yaa. üstelik şurup bu. direkt vücuda giren bişey. arayıp söyledin mi sevgi.. mutlaka söylemelisin bence.. hangi hastaneye gidiyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım biz özel ilgiye gidiyoruz.. ismail bey vardı orda ama çok yoğun olduğundan özlem hanıma gittik en son.. ya aslında ben dışardan vitamin olayına çok sıcak bakmıyorum zaten.. ama konu diş olunca peki dedim..

      Sil