10 Ocak 2012 Salı

2 parti, 2 pasta... e tarif isteyenler buyurun efenim..

aylar öncesinden başladım pasta araştırmasına.. önce izmitteki pastaneleri araştırdım. nedir ne değildir.. kaça yaparlar.. ne şekil yaparlar.. sonra birkaç blog sahibesiyle görüştüm.. çok ilgilendiler hepsi.. çok mutlu oldum.. ama hep aklımın bir köşesinde kendim yapmak vardı.. malum iki parti olunca masraflar epey fazla.. bi yerden kısmak lazım.. izne ayrıldığım gün izmitte bildiğim tek yerden 1 kg beyaz 1 kg da karışık renkli olmak üzere şeker hamurunu aldım.. bir de ayarlanabilir pasta kelepçesi pek memnun oldum... e hadi bakalım dedim sevgi.. malzemeleri aldın sana kolay gelsin..tariflerimi çıkardım... pasta keki için daha önce yaptığım tarifte karar kıldım.. ya kreması.. iç malzemesi.. araştırdım biraz internetten.. kolay bi ganaj buldum.. pazartesiden keklerimi pişirdim. salı sabahı kremasını sürdüm.. gecede süslemesini yaptım.. acemilik tabi.. 3.5 saat sürdü süslemem.. ay çenem düştü.. tariflere gelelim..


iki katlı pastamız..
malzemeler..

26 cm kalıp için...
- 1.5 su bardağı şeker
- 5 yumurta
- 1 su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao

20 cm kalıp için..
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- yarım çay bardağı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao

kekleri pişirdim soğuduktan sonra strece sarıp beklettim..

pasta ara kreması...
her kat için
- 1 pk krema (200ml)
- 3 pk bitter çikolata (80gr)

kremayı sertleşene kadar çırptım..banmari usulu erittiğim çikolatayı içine ekledim..
kekleri ikiye bölüp vişne reçelini sulandırarak ıslattım.. arasına her biri için ayrı olarak hazırladığım ganajdan döktüm.. üzerine muz dilimleri ve fındık ekledim..

pasta üst kreması..
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 pk vanilya
- yarım pk. krem şanti

krem şanti hariç bütün malzemeyi muhallebi kıvamında pişirdim.. soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip her katı bu kremayla güzelce sıvadım..

bir gece sonra pastaları şeker hamuruyla kapladım.. alt pastanın ortasına 4 ad çöp şiş batırıp 2. katı yerleştirdim ve süsledim..

1 şeklinde pastamız..

pastamın resmini çekmeyi unutmuşum.. tam servis ederken komşum çekti : )
kekinin malzemeleri katlı pastamızın 26.cm kalıp için olanınla aynı.. 30*50 dikdörtgen kalıba döktüm. 2 tane pişirdim.. 4 katlı bir pasta oldu.. ganaj olarak yine aynı kullandım.. beğenilince riske atmak istemedim..süsleme tamamen doğaçlama oldu.. daha öncekinde çok uğraştığımdan bu basit bişiy olsun dedim.. 1 saatte bitti işim çok şükür..
yiyenin genel görüşü: beğenildi..
yapanın genel görüşü:  çok yoruldum.. ama zevkliydi..
bir daha yaparmıyım.. uzun bir süre HAYIRRRRR.. :))




7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ikisi de çok güzel görünüyor ve iyi cesaret etmişsiniz ve anlınızın akıyla çıkmışsınız görünen o, doğum günü kutlu olsun minişin, sağlıklı mutlu bir ömür dilerim ailesiyle birlikte:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık Sevgiciğim,nefis görünüyorlar,ayrıca bravo,ben cesaret edemezdim,tabi beceriksizliğimden.Bu arada blogun yeni halini de çok beğendim,fotoğraflar falan çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. sevgi'cim ellerine sağlık...bir düşündüm de ben de cesaret edemezdim sanırım...prenses bu konu da çok şanslı :))
    bloğun yeni yüzü çok güzel olmuş....anne kız fotoğraflarınız renk katmış...

    YanıtlaSil
  4. valla ellerinize sağlık, ben de çok merak ediyorum, ama cesaret edemiyorum:)) Dila'yada mutlu yıllar:))

    YanıtlaSil
  5. canım benim ellerine,emeğine sağlık..Büyük cesaret göstermişsin hemde iki tane yapmışsın çok da güzel olmuşlar gerçekten..Bizde iki doğum günü yaptık ilkinde kremalı yaptırdık (dediğin gibi baya pahalıya patlıyacaktı yoksa:)
    ,ikincisinide diş buğdayıyla birleştirdik (dişler 1 yaşını bulunca,)bende kendim yapmak istiyordum diş kurabiyeleriyle pastamızı ama koca Bursada diş kalıbı bulamadım cesarette edemedim işin açıkçası.Araştırdm falan baya internetten ama yok göze alamadım.:)Uzay pastanesine yaptırdık sonra ama internetteki pekçok fiyattan çok daha uyguna geldi..çok da memnun kaldık.Gelen misafirlerinde çok hoşuna gitti..İlk doğum günleri olduğu için böyle çok özeniyor insan diyordum ama ikinci doğum gününüde düşünmeye başladım bile araara:)Analık işte hep güzel olsun,güzel anılar kalsın istiyor insan:)Dilanında hep çok güzel günleri çok güzel anıları olsun inşALLAH:)öpüyorum onu:)

    YanıtlaSil
  6. çok guzel olmus canım cok begendım pastayı ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. maşallah ne cevherler varmış sende, daha önce görmemişim bu yazını.Şimdi 2. yaş günümüz için şeker hamurlu kurabiye tarifi ararken gördüm.Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.Ben önce kurabiye deneyeceğim, başarırsam seneye pasta da yaparım :)

    YanıtlaSil