3 Aralık 2011 Cumartesi

ana 11 aylık olmuşuz biz..


10.ay pek bir çabuk geçti sanki.. ben hiçbir şey anlamadım.. bayramdı, cenazeydi, gündü bir rüzgarla son bulmuş.. bizim için biraz üzücü, senin için de epey yorucu bir zaman dilimiydi..
evett hadi bakalım.. 10.ay kayıtlarımıza başlayalım..
- 5 kasım.. ilk uzun otobüs yolculuğunu yaptın.. tam 5+1.5 saat.. ilk defa babanın köyünü gittin.. 4 gün sürmesi planlanan bu ziyaret biraz can sıkıcı nedenlerle 1 günde son buldu.. ne gidiş ne de dönüş yolunda hiç bir problem çıkarmayarak otobüslerin en uslu meleği seçildin..
- 6 kasım.. ilk defa bir hayvanla canlı canlı temas kurdun.. neler hissettiğin gözlerindeki endişe ve "noluyoruz abi ya.. indirin beni bu tüylü şeyin üstünden" bakışın fotoğraf kareleriyle belgelendi :))
- 9 kasım.. ilk defa fena bir şekilde cırcır oldun.. öyle böyle değil ama çok fena.. en son giydirecek bir şey bulamadığımı hatırlıyorum sana dolabında.. tam 4 gün boyunca geçmesini bekledik.. baktık geçmiyo dr amcayı aradık.. "diştendir" dedi bir çırpıda.. anladık ki bu doktordan bize hayır yok ayşe doktorunla tanışmaya gittik.. gayet iyi ilgilendi senle..kaka tahlili istedi.. tam 4 saat yapmanı bekledik.. artık pes edip eve geldik.. 10 dk sonra dere tepe düz gittin.. :)) hakan amcanla baban örneği hastaneye götürdüler koşaraktan.. sonuç.. temiz.. :)) boşuna beklemiş yani.. 2 gün sonra düzeliverdin.. ama nanaklar gitti maalesef..
- 13 kasım.. boy 74 cm kilo 9.800gr .. 8.ay kontrolünden sonra 3cm uzayıp sadece 400 gr almıştım.. çok az değilmi dedim ayşe teyzene.. "yok gayet oranlı.. manken olacak bu kız" dedi.. hadi bakalım..
- 14 kasım.. ilk defa bir akşam seni komşuya bıraktım.. geçerli sebeplerim vardı.. ama ne bileyim işte.. içimde suçluluk duygusuna engel olamadım yine de..
- 17 kasım.. ilk defa kanepenin kenarında eğilip kalkıp babaya ceeee yaptın.. şimdiye kadar ilk anlamını bilerek söylediğin kelime bu " ceeeeeee"" :))
- 19 kasım.. ilk defa darbeye bağlı burun kanaması.. akşam sana küçük gelen pantalonunu değiştirmek için ncitye gittim iş çıkışı.. dönüşte şebnem teyzenle telde konuşuyorduk.. zili çaldım..baban telaşla kapıyı açtı.. kucağında sen, elinde mendil ve mendilde kan.. allahım ölüyorum sandım.. noldu diyorum "sen nerde kaldında.. çocuk düştü de.. niye geç kaldın da.." ay bir söylenme bir söylenme.. ama ne olduğunu bi türlü anlatmıyor.. ama benim anladığım şu ki babiş tv izlerken sen muhtemelen pc masasının civarında dolanıyordun ve sandalyeye burnunu çarptın.. baban burnunun kanadığını görünce direk devrim teyzenlere inmiş.. titriyormuş korkudan.. ben geldiğimde gördüğüm sakinleşmiş haliymiş :)) ama gerçekten komikti.. allah beterinden saklasın seni kuzum..
- 28 kasım.. ilk defa kanepede tuturken ellerini bırakıp tam dört adım attınn.. allahım çok heyecanlı bir andıı.. çok şükür allahıma..


- artık köpeğine iyice alıştın.. canın sıkıldığında elini, ayağını, burnunu sıkıp beğendin şarkıyı bulup olduğun yerde zıplıyorsun.. ellerinle şapşap yapıyorsun.. he he annen napıyor bu arada.. seni yememek için dişlerini sıkıyor..
- şekilli kutunun içine silindir ve küpleri sokabilmeyi beceriyorsun.. yaptıktan sonra da kendini alkışlıyorsun.. :)) çok şekersin annem.. yıldız ve üçgene var biraz.. yalnız ayben teyzen gibi pek bi hırslı olucan galiba.. yapayınca sinirlenip atıyorsun elinden.. sonra da ağlıyorsun :))
- anneyi babadan kıskanmalara tam gaz devam.. baban yanımda olunca gelip önce kolumu ısırıyor sonra da ayağınla babanı ittiriyorsun.. geçen akşam aynı şeyi devrim teyzene de yaptın.. önce kolunu ısırıp sonra yağız abini ittirdin.. kıskanç tavuğum benim..
sen böyle büyürken annen napıyor biliyormusun.. yaklaşık bir aydır aklında sürekli doğum günün.. ne giyeceksin.. neler pişecek.. nasıl süslenecek.. gelen misafirlere hediye olarak ne verilecek.. offf offf. pek bir telaşlı.. bir an önce gelsin şu günde ne olacaksa olsun..

bu arada bugün bizim damadın doğum günü.. allahım ömrünü uzun, sağlıklı ve güzel eylesin inşallah.. amin..

ama çok yakışıklı dimi.. tü tü maşallah..

bizi okuyan bütün sevenlerimize güzel ve huzurlu bir hafta sonu dileriz..

10 yorum:

  1. Çok güzel bir çocuk Allah nazar dan saklasın:)Tişörtü ve ev ayakkabıları da pek şirinler:)

    YanıtlaSil
  2. Kuzumun doğum gününe 1 ay mı kaldı yani...Amanın sevgi hazırlıklar şimdiden başlasın bizim parti yarın ben tutuşmuş durumdayım resmen.

    Bu arada o Dila'yı yerim ben taytıda ev botlarıda pek yakışmış kuzuma

    kocaman bir maaşallah...

    YanıtlaSil
  3. selam canım.maşallah bizde nursenamı o aylara getirsek inş.maşallah çok tatlı.

    YanıtlaSil
  4. nice aylara, yıllara; mutlu mutlu, sağlıkla..

    YanıtlaSil
  5. kıvırcıkmı oldu o saçlar piss:))

    YanıtlaSil
  6. Bizde 9 aylık olduk zaman cok hızlı geçiyor gercekten inşallah bundan sonra huzur Saglik ve mutluluk sizinle olur masallah melek dillosaaa masallah

    YanıtlaSil
  7. 6.5 saatlik yol ve tık yok maşallahhh denir buna :)
    Demekki sizin doktor, doğru düşünmüş tahlil temiz çıkmış sebep dişlermiş :) ama bizim içimiz rahat etmiyor işte.
    O küçücük ceee bizim için ne kadar önemli bir bilseler :)
    hep bu kazalar babaların yanındaykenmi olur :( çok geçmiş olsun rabbim korusun :(
    Annesi 10. ayda 4 adım, yandın sen bu cimcime hızlı olucak :))

    YanıtlaSil
  8. canım bızde artık 11 aylık olduk dogum gunumuze az kaldı 21 aralık:)burnunun kanamasına cok üzüldüm babayı anlayabılıyorum bende cunku cok panık oluyorum onlara bir şey olmayacak ne burunları kanayacak ne de koşarken düşecekler ,işte annelık babalık ayrı bır duygu,bir şeye benzemıyor damatta yakışıklıymış henuz bızım bır adayımız yok:)sevgıler canım...

    YanıtlaSil
  9. bizden 5 ay büyükmüşsünüz:)Maşallah diloşa..nanaksız da gayet güzel maşallah kuzucuk!

    YanıtlaSil
  10. uğur böceğim tşk ederiz..
    mervem gel ye tatlım..
    uğur böceği inşallah tatlım.. sağlıkla büyüsün prenses..
    egenin annesi.. tşk ederim..
    nohut oda.. sanırım anne saç kıvraklığı..
    kokoşum.. hemencik büyüyüveriyorlar.. maşallah..
    filiz valla öyle olucak galiba.. hiç yerinde durmuyor bu ara.. bi enerji patlamasıdır gidiyor..
    zeymuran bizim doğum günümüz 28 aralık.. damat adayımız beşik kertmesi..çok yakışıklıdır çok..
    my little world.. tşk ederiz.biz abla olduk artık :))

    YanıtlaSil