12 Ekim 2011 Çarşamba

eller havaya



bu yeleği doğuma 3 gün kala bitirmiştim.. geçen kış giydirdiğimde çok büyük oluyordu.. küçülmüş..o kadar da uğraştım..

        onun günden güne büyümesini, gelişmesini izlemenin bu kadar zevkli olabileceğini hiç düşünmemiştim.. her akşam yeni bir sürprizle karşılaşıyoruz.. her an tepkileriyle, haraketleriyle bizi şaşırtıyor..
       1 haftadır dizlerinin üzerinde yükselip öyle duruyor bir süre.. biz onun yanında yerde oturduğumuzdan bize tepeden bakmak çok hoşuna gidiyor.. ayakta dururken tutunduğu yeri bırakıp eller havaya yapıyor.. tabi en fazla 5 sn durabiliyor.. sonra popo üstü yere.. allahtan bez var.. olmasa her akşam kalça çıkığı, kırığıyla uğraşırdık herhalde.. 3 gündür öpücük vermeyi öğrenmiş.. ben ona veriyorum arkasından oda beni taklit ediyor.. pis cadı..

bilin bakalım dilanın çektiği şey neyin ipi.. :)

       sözümü dinlemediğinde küsmüş takliti yapıp kanepeye uzanıyorum.. hemen yanıma geliyor... kafasını yana eğip en sevimli haliyle gülümsüyor, öpücük atıyor.. şebeklik yapıyor düpe düz.. tam ısırmalık..
       mutfağa gittiğimde peşimden geliyor hemen.. önce biraz kapı girişindeki aynanın önünde oylanıyor.. örtüsünü alıp yanıma geliyor.. arkamdan bacağıma tırmanıp öyle duruyor.. yemek yaptırmıyor bana..:))
        iştahımız biraz kötü bu ara.. herşeyi yiyor çok şükür.. ama çabuk doyuyor.. 4 kaşıktan sonrasını yedirmek eziyet.. zorlamıyorum.. biraz ara verip devam ediyorum..
      eğer oyuncağıyla oynamak istemiyorsa elinin tersiyle itiyor.. birkaç kere aynı şeyi tekrarlayınca çok sinirleniyor.. bi elini kaldırıp bıdı bıdı konuşuyor yada iki elini başının arasına alıp minik bi çığlık atıyor...
      uyumama konusunda epey direniyor.. bütün kozlarını deniyor.. gülüyor, öpücük veriyor, ağlıyor.. ama sonunda pes ediyor..

      bornozumuz ayben teyzemizin hediyesi.. nasıl da yakışmış dimi..
     
      banyo yapmak hala çok zevkli.. suyla oynamaya bayılıyor.. ahh bir de kafasına su dökülmese..
      kendinden küçüklere hiç pas vermiyor.. yokmuşlar gibi davranıyor.. abileri çok seviyor ama.. en çok onlara gülüyor.. ee gözü yükseklerde kızın..
      şimdilik böyle.. bakalım gelen günler ne sürprizler getirecek bize..

8 yorum:

  1. ooyy onun bornozunu da kendinide seveyim ben yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bornozlu fotoğrafına bayıldım bir bornoz bu kadar mı yakışır maşallah kuzuya.Sana da maşallah ne güzel örmüşsün bayıldım çok severim örgü işini ben beceremem:))

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederiz.. bornozu görünce ben de çok sevdim.. çok yakıştı kuzuma çok..

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışmış bornozu:)

    Her anları ayrı güzel aslında,biz yaşam telaşında olmasak da,doya doya yaşasak bu günleri...

    YanıtlaSil
  5. ayse ıle bırlıkte opuyoruz onun tombık yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  6. Bornoz nasilda yakisirmis bu prensese böyle :) Maasallah diyeyim birde :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hergün yeni birşeyler öğreniyor bu bıdıklar,gelişimlerini böyle yakından takip etmek gerçekten çok güzel,her halleri pek bi tatlı oluyor:))MaşALLAH kuzuyu da pek tatlı olmuş pembiş bornozuyla.:)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah, bin kere, milyon kere maşallah.

    İkinci çocuğa hazır anne Çiğdem

    YanıtlaSil