1 Eylül 2011 Perşembe

hoşgeldin 8.ay



dila ile birlikte rakamlarla içli dışlı olduk...önce 5ten 40 a kadar saydık.. şimdi de 1 den başlayarak 8 e kadar geldik çok şükür.. şurda 3 ay sonra doğum günü için geri saymaya başlıcaz.. ben çok sevdim bu saymaca oyununu..

önce yine rakamlarla 8.ay blançosunu vereyim..
- ay: 8 ay
- boy: 69 cm
- kilo: 9 kg.

şimdi de bu ay neler değişti kısaca özetleyelim..
- 7.ay kontrolundan hemen sonra emeklemeye başladı.
- ay ortalarına doğru artık emeklemeyi bırakıp.. sehpaya, sandalyeye, anneye, babaya tutunarak kalkıyor ve kanepede sıralıyor ...kanepeden yere inişte başlarda epey sorun yaşadıysakta şimdi bir kolunu önceden koyup öyle buluşuyor yerle.. ayrıca emeklerken yüzü koyun kalma eziyetine de şu son bir hafta son verdi.. artık kendi başına kalkıp oturabiliyor..
- biz bulunduğu odada değilsek peşimizden geliyor.. karanlıktan falan korktuğuda yok..ilgisini çeken odaya giriyor..sonra biz dila arıyoruz..
- sürekli ayağa kalktığından öyle beşiğine koy uyusun lüksü maalesef bitti bizim için.. kucakta veya koyunda önce uyuyor sonra yatağına yatırılıyor..
- 7.ay başı itibariyle maalesef emmeyi bıraktı...
- muhallebeyi hala zorla yiyip bütün meyvelere ve meyveli yoğurda bayılıyor.. dün akşam 7.ayın son günü şerefine ıspanak yedi.. ( yüzünü buruştura, buruştura) en çok  mercimek çorbasını seviyor..
- oyuncaklarıyla oynamayı reddediyor..
- evde bulunan eline ve ağzına alabileceği herşey onun diş kaşıyıcısı.. ama en çok pideyi seviyor.. hem damaklarını kaşıyor hemde lezzetine varıyor..
- en sevdiği oyun anneyi yere yatırıp göbek emmece.. :) evet evet penyemi açıp göbeğime puff yapıyor..
- insanlarla en çokta çocuklarla iletişimi çok iyi.. hiç bir şekilde yabancılık çekmiyo.. gayet sıcakkanlı.. (aynı ben) çarşıda giderken herkese gülücük dağıtıyor.. zorla sevdiriyor kendini..
- yalnız kalmayı pek sevmiyor.. hemen mızıldanmaya başlıyor..
- reklamlar oldukça dikkatini çekiyor.. bütün kanalların reklam müziklerini ezberlemiş..başlayınca kafayı hemen çeviriyor.. bu ay en gülerek izlediği reklam şenpiliçin cazibesi.. :))
- beni ve babasını kapıda görünce çıldırıyor.. resmen yavru kuş misali kanat çırpıyor :))
- bıdı bıdı konuşmaya devam.. hiç susmuyor.. elleriyle, duvarla, halıyla herşeyle sürekli bir iletişim halinde.. bir yere gittiğimizde gıkı çıkmıyor ama..
- pek belirgin bir kelimesi yok henüz.. yaramazlık yapacak birşey gördüyse " aaayyyyy" diye diye gidiyor yanına.. uyutmaya çalışırken uyudum mu acaba diye anlamak için " hıhhh" diyo, e tabi ben dayamayıp gülüyorum.. ayrıca sebepsiz "bufff"" " "gayee"  "kajj" gibi seslerde çıkarıyor.. en çok ta bağıra bağıra " de de de de " diyor.. akşam minibüste herkesi bu şekilde gülümsetmeyi başardı.. ahhhh ahhh bir "an" ve "ne" hecelerini birleştirse.. o kadar da uğraşıyorum..
- arabasıyla gezmeyi çok seviyor.. bu alemin kralı benim oturuşuyla saatlerce gezebilir..
- gezerken herkesin onunla ilgilenmesini istiyor.. pek bir ukala.. laf atana kadar karşıdakinin suratına bakıyor... amacına ulaşınca da kocaman bir gülücükle karşılık veriyor..
- telefonda ses duyunca evin içinde sahibini arıyor.. bulamayınca telefona bakıp gülüyor.. e tabi bir de telefonu yemek istiyor..
bu ay ki yeniliklerimiz bunlar.. benim minik mercimeğim bol sebzeli.. renkli.. lezzetlimi lezzetli bir çorba olma yolunda hızla ilerliyor.. şu an için fiziksel ve beyinsel gelişimi çok güzel maşallah.. onun gözümün önünde her gün daha bir büyüdüğünü, daha bir geliştiğini görmek heyecan verici..her geçen ay onunla olma zevkim katlanarak artıyor.. allahıma olan şükranımda..
allah herkese bu duyguyu yaşatsın..   

11 yorum:

  1. Oy oy nelerde yaparmış bir milyon kez maaşallah nazarlara gelmesin inşaallah :) yayla çorbası denedin mi Buse bayılır :)

    YanıtlaSil
  2. Büyüyor benim prensesim maşallah ona...
    Tombiş tombiş ya Sevgi bunu ısırmak serbesti?
    Resimlerini her gördüğümde içim gıcıklanıyor şöööle sıka sıka sevesim geliyor. Gerçeğini görsem nasıl alırsınız elimden bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. OY OY MAŞALLAHH MAŞALLAHH ANNESİ YEMELİ BUNU

    YanıtlaSil
  4. maşallah güzelliğine Allah nazarlardan korusun..

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. ülkü teşekkür ederim.. yayla çorbasını da yiyor..ama illede mercimek.. :)
    nurgülüm serbest tabi.. ben bol bol ısırıyorum heryerini.. alıştı garibim.. hiç sesi çıkmıyor..
    marifet ellerimizde bütün yavrularımızı allah nazarlardan korusun..
    semacım tşk ederiz.. bizden de sana sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah kuzuya, ıspanağı da güle oynaya yiyeceği günler gelecek inşallah.7 ay emmiş bu da yeter annesi hiç emmemesinden iyidir diye düşünürüm.Allah nice güzel aylarını,yıllarını gösterir inşallah sizlere

    YanıtlaSil
  7. maşallah.ne çok değişim sığdırıyorlar hayatlarına bi kaç ayda.benden büyük bebekleri olan annelerin tecrübelerini okumak çok zevkli:)
    bilmiyorum yenimi ama dila
    ayakkabı giymeye başlamış:)
    saçları toka takılabilecek kıvama gelmiş:)

    YanıtlaSil
  8. kuzum benımmmmm 6. aydayız yanı bızden once yasıyorsunuz herseyı ne kadar cabuk gecıyor degılmı allahım saglık versın hepsıne

    YanıtlaSil
  9. kuzum benımmmmm 6. aydayız yanı bızden once yasıyorsunuz herseyı ne kadar cabuk gecıyor degılmı allahım saglık versın hepsıne

    YanıtlaSil
  10. aylacım 4.ayında işe başlayınca ne kadar sağsamda onun emmesi gibi olmadı.. ama dediğin gibi 7 ay emmesi bile hiç yoktan iyidir..
    asyanın salıncağı.. saçları daha yeni yeni toka tutar oldu.. ayakkabıları da patik kıvamında.. zararlı diye sert olanlardan giydirmiyoruz..
    kokoss kelebekk.. valla dediğin gibi zaman nasıl hızlı geçiyoru farkedemiyorum.. oturdu, emekledi derken bi bakcaz koşuyorlar.. allah sağlık sıhhat versin hepsine..

    YanıtlaSil
  11. maşallah sana seni ham yapmalı Allah nazarlardan saklasın :))

    YanıtlaSil