23 Eylül 2011 Cuma

anne olmak gök gürültüsünden korkmamakmış...

bir önceki gece rüyamda deprem olduğunu gördüm.. herkes dışarı kaçarken ben dilayı arıyordum odalarda.. sonra beyaz bir yatakta uyurken buldum.. kucakladığım gibi yere çömeldim.. öyle de uyandım..
dün gece saat 3.. çok şiddetli bir gümbürtü.. uyandım.. elim ayağım titriyor.. allah dedim deprem oluyor.. tıpkı rüyamda ki gibi.. ben odasına varmadan yavrum ağlamaya başladı.. çok korkmuş sesten.. hemen alıp bizim oda ya götürdüm.. ışığı yakıyım dedim.. yok.. elektrikler kesik.. hay aksi.. dışarısı bi gündüz bi gece.. dila onu çektiğim resimlerden alışık flaşlara.. ama bu sesli.. her yıldırımda gözlerini kapıyor sımsıkı sonra da kocaman açıyor.. arkadan gürleme gelince de boğazımı sıkıyor.. ben mi napıyorum.. ondan daha çok tırsıyorum tabi ki.. ama serde annelik var.. belli edermiyim hiç.. ona en sevdiği şarkıyı mırıldanıyorum uykudan kalkmış korkulu sesimle..
"mini mini bir kuş doğmuştu
pencereme konmuştu..."
bu halde saati 7 yaptık. sabah aynaya baktığımda cımırmaktan kızarmış bir boyun, uykusuzluktan şişmiş iki gözle karşılaşmak beni hiç şaşırtmadı..
dün gece anladım ki anne olmak aynı zamanda cesur olmakmış...

11 yorum:

  1. yerim ben senin yatışını, ne kadar masumlar, aynı şeyleri hissediyorum biliyormusun,
    anne olmak gerçekten cesur olmakmış, önceden korktuğum bir çok şeyden korkmuyorum artık,
    kızımı koruma iç güdüsü, beni korkusuz yaptı sanırım bütün anneleride :)

    YanıtlaSil
  2. Allahım ne tatlı bu melek yaaa..

    anneler iyiki varlar yaa..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle doğru.anne olmak cesur olmak.varıdya bi reklam benim annem hem doktor,hem ayakkabı bağlayıcısı,ve hem cesur:)

    YanıtlaSil
  4. bazen annelik cesaretle birlikte gözyaşlarını göstermeden ağlamayı da gerektiriyor ne yazık ki..

    YanıtlaSil
  5. Dün gece oğlumla annanemize giderken merdivende elektrikler kesildi(karanlıktan çok korkarım)oğlumu tedirgin boynuma sarılmış görünce 'baban şaka yapıyor bak' diyerek zoraki indik. Hakkat annelik fobileri bile unutturuyor cesur mu oluyorum ne?

    YanıtlaSil
  6. Ayyy canım benim ya ;(( bizimde yemek yerken en sevdiğimiz şarkı ;))) Allahım başka korkular yaşatmasın

    YanıtlaSil
  7. bende aynı senın gıbı oldum.korkugum hıc bır seyden korkmuyorum.cunku ben kızımı korumak zorundayım dıye hıssedıyorum hep.bana hıc bır sey olmaz dusuncesındeyim.hersey okadar basıt gelıyorkı bana.onemlı olan tek sey kızım...kuzuyada masallah.

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle...
    Ben de korktugumu belli etmem.Anneyim ben korkmamam lazim derim.Öyle de :)

    YanıtlaSil
  9. yaaa dımı ama.......bende onlar korkunca hemen cesur olmaya calısıyorum..artık delı delıyı gorunce sopasını mı saklıyor aynı kusurunumu bılmem:)))))))))))))

    YanıtlaSil
  10. anne olunca önce çocukluğumuz terkediyor galiba bizi.. büyüyoruz.. korkular yerini cesarete şımarıklıklarda olgunluğa bırakıyor.. minicik bir beden koskoca dünyayı nasıl da değiştiriyor..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir fotoğraf gerçekten...İnsan ancak çocukkekn insan sanki,..
    Maşallahi nazar değmesin inşallah.

    YanıtlaSil