9 Ağustos 2011 Salı

zombi anne :)

     
         bloğumun yeni ismi nasıl olmuş ama.. ZOMBİ ANNE.. niye mi anlatayım..
        cumartesi akşamı nasılsa yarın pazar..uykumuz bölünmesin..sahura kadar oturalım dendi.. iyi güzel..sahur yapıldı..saat 4.30 gibi yatıldı. saat 7.30 gibi minik cadı uyandı.. babasına teslim edilip doğru kahvaltı hazırlamaya.. minik bir patates yanında bir yumurta haşlandı.. ikisi de soyulup ezildi.. içine peynir ve peymez konulup karıştırdı..biraz da kabak çekirdeği..  ta taaaa atom kahvaltı.. peki bu kahvaltının karşılığı olarak dilanın anneye tepkisi ne sizce..  öööö.. mide bulantısı, kafa çevirme ve ağlama.. ısrar var mı? ı ı yok.. hemen 180lik süt hazırlandı..afiyetlen içildi.. tekrar yatıldı..koyun koyuna..mis.. saat 12 gibi biraz mızıklama.. armut püreli yoğurt hazırlandı.. mmm mmm sesleri arasında koca kase bitti.. annenin hala uykusu olduğundan dila babasıylan oynamaya devam etti.. saat 2.30 da "acıktı bu" diye bir sesle uyanıldı.... mis gibi tarhana çorbası yapıldı.. 3 kaşık mmmm geri kalanlar ağlama ve çığlık sesleri arasında yarım kase olmak üzere içirildi.. diloş yatırılıp, baba evi süpürürken mutfağa girildi. yemek hazırlandı.. ütü yapıldı.. yerleştirildi.. arada dilaya ayran verildi.. ezan saati yatırıldı.. (ama nasıl olduysa yine yemekte masadaydı..) yatana kadar bitmek bilmeyen enerjisiyle emekleyen, tırmanan, düşen dilanın peşinde koşuldu.. saat 12 gibi yatağına yatırılmasına rağmen 1.5 saat mızmızlandı.. sonunda yorgun düştü.. uyudu.. 3 te kalkıldı.. 4 saatlik uykuyla pazartesi sabahına uyanıldı.. akşam evde yine aynı şeyler tekrarlandı.. bunlara bir de baş ağrısı eklendi.. ama öyle böyle bi ağrı değil.. saat 11 gibi huzurla uyusun diye bıdığım yıkandı..kremlendi ...( itiraf ediyorum..burda sırf kendimi düşündüm..) daha sütünü içerken uyuyakaldı.. anne baba pek memnun oldu bu durumdan.. biraz etraf toplandı.. saat 1 de yatıldı.. 10 dk geçmedi ki.. işte yine o ses.. biraz pişpişten sonra uyudu sanılırken gene uyandı.. bakıldı..iş olacak gibi değil anneyle babanın ortasında yeri hazırlandı.. ama yok.. orda da huzursuz.. bir bağırma..bir ağlama.. başın ağrıma şiddeti en tepede ki alarmı öttürüyor artık..uyudu uyamadı saati 3 ettik yine.. gece yarısı o mama sandalyesinde ben bir elim başımda yemek hazırlama derdinde.. bu arada baba nerde.. kimbilir kaçıncı hülyada..
       ay çok mu uzattım ne.. kısacası pazar günü fazladan uyuduğum o bir kaç saatin acısı 10 misli olarak ödenmiş olup önümüzde ki pazar bugünden iple çekilmeye başlanmıştır..

7 yorum:

  1. çocuklar hep böyle :) ne zaman biraz dinlenmek istesen o malum ses "ciyaaaaaaaak" :))

    YanıtlaSil
  2. slm canım öncelikle bloguma hoş geldın =)

    maşaallah senın kızına ne tatlı bu prenses

    bakıyorumda prenses sizlere zor bır gece yasatmıs =)

    ama olsun ya ıyı olsunlarda

    hmm anladıgım kadarıyla senınkı 7 aylık galıba ama maşaalahhı var emeklemeye başlamıs

    benım kı hantal bıraz zora gelmıyor yerde bıraz durunca yorulup hemen aglayarak bana kucak acıyor tabı bende kıyamayıp alaıyorum

    kızına kocaman opucuk

    YanıtlaSil
  3. Maşallah anneyi zombiye çevirmiş ama iştaha bak...
    Yok yok ben artık kesintisiz uykudan hatta uyuyabilme ihtimalinden bile ümidi kestim :(

    YanıtlaSil
  4. umarım pazar günü dinlenebilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. siz böyle yazınca yalnız değilmişim diye rahatlıyorum biraz.. tşk ederim..

    YanıtlaSil
  6. siz böyle yazınca yalnız değilmişim diye rahatlıyorum biraz.. tşk ederim..

    YanıtlaSil
  7. Çok tatlı bir bebiş bu ama:)))

    YanıtlaSil