25 Temmuz 2011 Pazartesi

hayvanlar alemi..

         bu pazar miskin miskin yataktan kalkmamak için direnirken bir telefonla enerji doldum resmen.. yeğenim darıca hayvanat bahçesine gideceklerini , bizim de gelmemizi isteğini söyledi.. ayyyy gitmem mi hiç.. eşime " ay hadi gidelim.. hem dila da çok eğlenir" derken itiraf ediyorum sadece kendim için istiyordum :))   hemen kalkıp kuzumun kahvaltısını yaptırdım.. giyindik, süslendik çıktık..
         girişte cıvıl cıvıl kuşlar karşıladı bizi..

         sonra bu şirin maymunlar..
ve daha bir sürü güzellik...


       ama biz en çok ceylan ve geyikleri... zürafaları ve kuğuları beğendik..


       ben çizgi film izlemeye bayılırım.. oralarda karikatüre edilmiş hayvanlarla bizzat tanışmak çok hoş oldu.. hava sıcak olmasına rağmen yine de çok eğlendik.. bilgilendik..

        allahın bize hediyesi bu güzellikleri bu kadar yakından seyretmek çok ama çok özel bir duygu olsa da onları o tel örgülerin içinde görmek çok üzüntü vericiydi.. belgeselerde izlediğimiz o mutlu, ordan oraya koşuşturan onlar değildi sanki.. başkalaşmışlardı.. mutsuz oldukları her hallerinden belliydi.. inşallah bizim ülkemizde de doğal hayvan parkları kurulur.. onları gerçek yaşamlarının ortasından izleme fırsatı buluruz..



6 yorum:

  1. 2 yıl önce bizde gitmiştik, en son bakımsızdı çok hala öylemi ...

    YanıtlaSil
  2. biraz daha düzgün görünüyor.. ama çok ilgilineliyor gibi de değil hani..

    YanıtlaSil
  3. aa ne guzel olmus..harıka bır pazar gecmıs..maşallahh.bu arada fıyatları nasıl ben 4 cocuk ve baıkıcı esım ve ben yanı kaca cıkarız...gırerız oraya:)))))))))))))bana cevap yazarsan bloguma sevınırım canım...zeynep

    YanıtlaSil
  4. bende cok merak edıyorum orayı.ınsallah kızım bıraz daha buyurde bızde gıderız :)

    YanıtlaSil
  5. marifet ellerimizde.. canım ücretleri ile ilgili sorduğun soruya cevap verdim blogunda haberin ola..
    dolunay..bu benim ilk hayvanat bahçesi ziyaretimdi.. bütün o canlılarla tanışmak çok heyecan vericiydi.. size de tavsiye ederim..
    bir terazi kızı.. canım çok teşekkür ederim.. o senin tatlılığın..

    YanıtlaSil