18 Temmuz 2011 Pazartesi

BAKICI KABUSU

çalışmaya başlamadan 1 gün önce..
      
       geçen akşam bir arkaşımıza çaya davetliydik.. öğretmen ve 8 aylık bir bebeği var.. bakıcılarıyla çok kötü problemler yaşamışlar.. çok üzülmüş.. birden aklıma ilk işe başladığım zaman yaşadığımız 2 günlük kabus geldi.. çabuk uyandığımız ama aklıma geldikçe kendimi suçladığım bir kabus..
       işe başlamama 5 gün kala tanıştık bakıcı teyzeyle.. hakkında aldığım referanslar çok iyiydi.. oturduğumuz semtte genelde memur aileleri yaşıyor.. öğretmenler, askerler..  ayşe teyze de daha önce 2 öğretmenin bebeğini 4 yaşına kadar büyütmüş.. 2 si de çok memnundu ilgisinden.. anlaştık.. 3 gün ben evdeyken baktı dilaya.. sürekli şarkılar söyleyip, şiirler diziyordu kızıma.. diloşum da artık gülmelere, agucuklara başlamıştı.. oyunlar oynuyorlardı.. pazartesi işe başladım.. akşam eve geldiğimde çok sakindi kızım.. gülmüyordu.. agulamıyordu.. öyle duruyordu.. beni çok özledi herhalde diye düşündüm.. üzüldüm.. ama yapılacak birşey de yoktu.. eşim gelince onunla paylaştım hislerimi.. sabah kamerayı kurmayı kararlaştırdık.. tabi gün boyu içim içimi yedi.. eve gelir gelmez açtım bilgisayarı.. izlemeye başladım.. dila 7 de kalkıp beni emmişti.. saat 10 da sütünü alması gerekiyordu.. aradım..verdim dedi.. kamera kayıtları hiç öyle söylemiyordu.. dila 11de uyanmış.. bezini almak için yatırıyor kuzumu.. silmeden yeni bezini takıyor.. ay hala ellerim titriyor sinirden.. sonra çocuğumu tek kolundan tutarak ayağa kaldırıyor. daha minicik benim kızım.. 4 ayına yeni girmiş.. yastığa yatırak içiriyor sütünü.. yüzüne bile bakmıyor.. tv izliyor.. sonra dilayı kanepeye oturtup yanlarına yastıklar koyuyor.. oyuncaklarını da önüne bırakıyor.. allahım bu nasıl bir kabus.. çok sakin bir bebektir benim kızım.. hiç ağlamıyor yavrum.. sonra kucağında oturtmaya devam ediyor.. tek kelime etmiyor kızıma.. arada bir "KUŞŞŞŞ" diye bağırıyor o kadar.. kulağını kaşıyıp elini yıkamadan meleğime dokunuyor.. anlatamam gördüklerim karşısında hislerimi.. ölüyorum sandım.. kızımla her gözgöze gelişimizde hala vicdan azabı çekiyorum.. eşim geldiğinde benim yüzüm gözüm şişmişti ağlamaktan.. ertesi gün hemen işine son verdik.. şimdi aldığım haberlere göre yine bir öğretmenin iki çocuğuna birden bakıyormuş.. nasıl güvenip baktırabiliyorlar ki..
      allahım bana bir daha o eziyeti yaşatmasın.. şimdi ki bakıcımızdan çok memnunuz.. çocukluğumdan beri tanıdığım biri.. dilama prensesler gibi bakıyor.. çok şükür içim rahat.. çalışan anneler için kuzusunu yabancı kucaklara bırakmak zaten çok ama çok kötü bir duygu.. hele de böyle şeyler yaşayınca....       

11 yorum:

  1. Nasil insanlar var ya,isini yapmis olmak icin yapilacak bir is degil bakicilik hadi onuda gectim su melege baksaniza nasil tatli,kim ona boyle eziyet edebilir ki hic mi vijdan sevgi yok bu insanlarda.yazik cok yazikk

    http://modabulmacasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. ben de anlamıyorum inanın.. görüntüleri izleyince çok geçirdim.. sanki o benim kızım değildi.. benim evim değildi.. günlerce kendime gelemedim.. sütüm kesilme noktasına geldi.. çok ama çok uslu bir çocuktur benim kızım.. ağlasa zaten komşularım tetikte bekliyordu.. ama yavrum zaten yabancı bir kadın diye pusmuş kalmış..

    YanıtlaSil
  3. Ay şükür aklınıza gelmiş izlemek yazık kuzuya nasıl insanlar bunlar kendi çocukları içinde böylelermiki..üff iğrenç içim sızladı..neyse ki yenisi iyiymiş hep iyi olsun kuzu rahat olsun çok sevsin onu..benim annem yani kayınvalidem bakıyor içim çok rahat :)

    YanıtlaSil
  4. ay kötü oldum okuyunca :( kiii bu hafif bile kalır, biz anneler bu muameleye bile katlanamazken, neler yapıyorlar bakıcılar süt kokulu bebeklere :((( bakıcının içinde merhamet, çocuk sevgisi, allah korkusu olmalı en başta... neyseki erken farketmişsiniz ve şuan emin ellerde olduğuna eminsiniz..

    YanıtlaSil
  5. ülkücüm ne güzel senin kayınvaliden bakıyormuş.. maalesef benimki uzakta.. annem yanımda ama o da çok yaşlı.. bakabilecek durumda değil..
    anne kaleminden.. çok kötü bir zaman dilimiydi bizim için.. allahıma çok şükür ki içimize bir kurt düşürüp görmemizi sağladı.. şu an ki bakıcımızdan çok çok memnunuz.. allah kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın..

    YanıtlaSil
  6. Sevgi inanamıyorum:((( o kadar çok böyle hikaye dinliyorum ki. kamera kurmayanlşar farkında bile değiller maalesef. bununla geçmiş ya ona bakmak lazım.

    YanıtlaSil
  7. korkunç hislere büründüm :(iğrenç insan.daha devam etseniz kimbilir nelere maruz kalacakmış dila.keşke o öğretmen aileye de söyleseniz yaşadıklarınızı.ülkemizde belki suç sayılmaz ama yurtdışında olsa kesin ceza alırdı bu halleriyle.ucuz atlatmışsınız.şimdi bir daha kreş yönüne kaydı ibrem.şimdilik babamız bakıyor öğretmen olduğu için evde.lakin 2-3 aya kadar bizim de bakıcı -kreş ihtiyacımız belirecek.uzaktım daha da uzaklaştım bu fikirden öfff.

    YanıtlaSil
  8. aslında söyleyecektim..ama arkadaşım mani oldu.. zaten onların yanında 4 sene çalışmış.. kadın tanıyor yani.. mutlaka tanık olmuştur bazı şeylere.. o yüzden karışmak istemedim..

    YanıtlaSil
  9. Okurken cok üzüldüm..Düsünüyorumda, ben baskasinin cocuguna baksam,yani gözümden daha fazla sakinirim, bunlar nasil insanlar??!!..insan bile demek istemiyorum! Neyseki kurtulmussunuz,canim benim öperim minik melegi

    YanıtlaSil
  10. www.bakiciilan.net / 0532 064 03 31 tamamen ücretsiz google ilanınızın üst sıralarda yer alması ücretsiz olarak bakıcı arayanlara ve bakıcılara ulaşma imkanı. Kategoriler ; bebek bakıcısı ilanları, bebek bakıcısı aranıyor, bebek bakıcısı iş arıyor, çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı, yaşlı bakıcısı, dadı, hemşire, refakatçi, ev işlerine yardımcı yatılı ve gündüzlü yerli yabancı personeller. Yüzlerce firmanın binlerce iş arayanın bulunduğu site. www.bakiciilan.net / çocuk bakıcısı/ bebek bakıcısı/ hasta bakıcısı/dadı/hemşire arıyorum diyenler...

    YanıtlaSil