25 Ocak 2012 Çarşamba

eeee eee eee

dilanın dilinden düşürmediği ayşe bulundu.. işte bu minticik bebiş..
hani biz kadınlar için doğarken anne doğar derler.. işte kanıtı...
ayşeyi ayağına alıp sallıyor.. hemde ninniler söyleyerek..
ilk gördüğümde gözlerim doldu... büyüdü benim kızım artık dedim..
hem de öyle büyüdü ki evcilik oynamaya bile başladı..
kaşıkla mama yediriyor bebeğine.. tokasını çıkarıp ona takmaya çalışıyor..
sürekli elinde.. hiç bırakmıyor.. evi dolaştırıyor bazen..
ayşe nerde diyoruz hemen aramaya başlıyor..
tutup elinden getiriyor yanımıza..

bu da fatoş.. beşiğimiz eniştemizin doğum günü hediyesi..
kuzum çok sevdi bu beşiği.. bebeğini içine koyup sallıyor..
bir yandan da bişiyler anlatıyor..

sonra sıkılıp alıyor tekrar eline..
inceliyor biraz.. mırıl mırıl konuşarak tekrar koyuyor beşiğine..
bizi taklit ediyor sanki bütün bunları yaparken..
keşke arada bebeğini de taklit etse.. hemencik iki sallamayla uyusa..


18 Ocak 2012 Çarşamba

ilk yaş çekimi

ilk yaş hep önemlidir derler ya bizim içinde öyleydi.. bir albümü olsun istedim diloşun en güzel zamanına ait.. çok araştırdım internetten.. ama genelde hep istanbul, ankara ve izmirdeydi özel fotoğrafçılar..
ekim ayıydı yanılmıyorsam, yine böyle gezerken burcu demirelin sitesine rastladım.. resimleri bana çok doğal geldi.. iletişim adresini tıklarken nolur en azından anadolu yakasında olsun.. gider geliriz en azından dedim.. ki ne göreyim.. izmit merkez yazıyor adresinde.. ne kadar çok sevindiğimi anlatamam size.. hemen bir mail attım kendisine duygularımı anlatan.. detayları içeren bir cevap aldım..  aralık ayı için sözleştik.. 25 aralıkta gerçekleşti çekimimiz..
dila genel anlamda usluydu.. ama sürekli sırıtan çocuk gülmedi bir türlü.. 1 koca adam ve 2 koca kadın, yapmadığımız şebeklik kalmadı.. tuttu fırlattıyı söyledik sürekli.. ama yok banamısın demedi cadı.. kendi halinde takıldı hep.. burcu hanımın eline verdiği oyuncakları yemekle meşguldu.. odanın içinde sürekli DİLAA.. DİLAAA.. ANNEM.. BABACIM.. AŞKIIMM.. sesleri duyuluyordu ama benim küçük sıpam duymamazlıktan geldi hepimizi.. sözün özü bu durumda bile çok iyi iş çıkardı burcu hanım.. çok teşekkür ediyorum emeği ve sabrı için..haydi resimler gelsin..
burcu demirel in objektifinden..












16 Ocak 2012 Pazartesi

ilaç sorunsalı

cumartesi günü diloşu 1 yaş için konrole götürdük.. doğduğundan beri gittiğimiz doktor çok "yoğun" olduğundan istediğim gibi ilgilenmiyordu.. o yüzden aynı hastanede başka bir doktordan randevu aldık.. gittik.. çok sevecen karşıladı bizi.. diloş çok sevdi.. reçete yazarken bile kucağından inmek istemedi.. " videoya çekip izlettirmek lazım bu çocuğu" dedi doktor.. :)) bende "bir de evde görün onu" dedim..
gayet sağlıklıymış.. boy 77 kilo 11.. biraz öksürüğü vardı ama geniz akıntısı geçmiş... boğaz kuruluğundan olabilirmiş.. sürekli sıvı vermemezi söyledi..
balık sevmiyor, yemiyor dedim.. balık yağı verdi.. gece uykularımız çok sorunlu dedim.. bitki karışımlı bir şurup verdi.. 8.ayında sadece 2 tane dişi çıktı, gerisi gelmedi deyince de d vitamini içeren bir şurup daha verdi.. ammaaaaaaaa..... işte sorun bu şurup.. içinde 2 çeşit peraben var..iyi ki okumuşum üzerini.. yoksa iyi olsun diye içerektim çocuğuma şurubu.. sonuç.. bir sürü kanser yapıcı..  benim anlamadığım zararlı olduğu ispatlanmış, bağıra bağıra içeren ürünler kullanılmasın diye söylenirken doktor bu şurubu nasıl verir çocuğa ya.. aklım almıyor bir türlü.. ben biliyorum hadi, e bilmeyen bir sürü insan var.. onlar alıp kullanıyorlar bunları.. vicdansızlık bu..

diloş doğmadan chicconun bakım setini almıştım.. kullanmadan öylece duruyor dolabında.. içeriğine bakmak sonradan aklıma geldi.. tabi parabeni görüncede kutusuyla kaldı.. yazık değil mi..
2 gün önce hürriyette çıkan bir haberde parabenin kadınlarda meme kanserine yol açtığı yazıyordu..özellikle koltuk altı roll-on kullananlarda daha bir etki yapıyormuş.. allah korusun..
sağlık bakanlığı saçma sapan şeylerle uğraşağına bunlarla uğraşsın artık.. raflara çıkamasın böyle ürünler.. bile bile çocuklarımızı zehirlemesin..
bu ürünleri şikayet edecek yetkili bir merci var mı ya?

14 Ocak 2012 Cumartesi

annenin rüyası..

tarihe not.. 26 aralık 2011.. saat 22.00 diloş uyudu.. saat 23.00 anne de uyudu..

bunu niye mi söyledim.. çünkü o günden sonra uyku yüzü görmüyoruz ikimizde.. tamam 1 yaşında oldun.. tamam büyüdün artık, abla oldun..
evet bizi özlüyorsun.. daha fazla vakit geçirmek istiyorsun.. ama annecim 3 e kadar da oturulmaz ki ya.. e buna da can derler dimi..


gecenin bir yarısı uyu artık diye bağıran bir annen var artık hayırlı uğurlu olsun.. bir de utanmadan bebeğini ayağına koyup benim taklitimi yapıp babanın benim hakkımda ileri geri konuşmasına sebep oluyorsun ki çok ayıp..
ben de seni çok özlüyorum.. sürekli aklımdasın, ruhumdasın.. 


hatta bugünler de işyerinde gördüğüm rüyalardasın.. :))

iyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle..
                                                         uykusuz anne..

12 Ocak 2012 Perşembe

dua ile..


ebrar henüz 1 yaşında..
anne karnında başladı mücadelesi.. hala devam ediyor..tüm söylenen olumsuzluklara rağmen o sımsıkı tutunuyor hayata.. pazartesi tekrar ameliyat olacak.. cuma günü hürmetine, bir yasini şerif okuyup dua edermisiniz.. şifa niyetine.. ilaç niyetine....
daha yakından tanımak isterseniz http://ebrar-sila.blogspot.com/ bu adreste..
yasin alanlar aldım diye mesaj atarsa çok sevinirim..
hayırlı cumalar...

özgür fil yaptım.. :))

keçeyle ilk denememi yapmış bulunmaktayım.. vatana millete hayırlı olsun...

kadınlar klubünde tanışıp yaklaşık 2 yııldır her anımızı paylaştığım çok güzel bir insandır gülcan.. işte bunlar onun dünyalar tatlısı kızı duru için doğum günü hediyesi olarak yapıldı.. aslında cici şeyler dükkanından beğendiğim bir model vardı.. onu alacaktım kuzuma ama ocak sonuna kadar dolu olduğunu söylediği için iş başa düştü.. ne yapsam ne yapsam diye düşünürken yukarıdaki resmi gördüm.. aşık oldum.. özgür fil koydum ismini..ve işte karşınızda benim özgür filim..


buda kızıma yaptığım lolipoplu badi.. pek benzememiş ama idare edin artık..

umarım beğenmişsindir duru kızım.. bir gün büyüdüğünde beni hatırlatırlatacak bişiy olsun dedim yanında.. bizden bişiy..
tekrar doğum günün kutlu olsun.. hep panonda ki fil gibi özgür ol.. ve lolipop tadında geçsin ömrün..

10 Ocak 2012 Salı

2 parti, 2 pasta... e tarif isteyenler buyurun efenim..

aylar öncesinden başladım pasta araştırmasına.. önce izmitteki pastaneleri araştırdım. nedir ne değildir.. kaça yaparlar.. ne şekil yaparlar.. sonra birkaç blog sahibesiyle görüştüm.. çok ilgilendiler hepsi.. çok mutlu oldum.. ama hep aklımın bir köşesinde kendim yapmak vardı.. malum iki parti olunca masraflar epey fazla.. bi yerden kısmak lazım.. izne ayrıldığım gün izmitte bildiğim tek yerden 1 kg beyaz 1 kg da karışık renkli olmak üzere şeker hamurunu aldım.. bir de ayarlanabilir pasta kelepçesi pek memnun oldum... e hadi bakalım dedim sevgi.. malzemeleri aldın sana kolay gelsin..tariflerimi çıkardım... pasta keki için daha önce yaptığım tarifte karar kıldım.. ya kreması.. iç malzemesi.. araştırdım biraz internetten.. kolay bi ganaj buldum.. pazartesiden keklerimi pişirdim. salı sabahı kremasını sürdüm.. gecede süslemesini yaptım.. acemilik tabi.. 3.5 saat sürdü süslemem.. ay çenem düştü.. tariflere gelelim..


iki katlı pastamız..
malzemeler..

26 cm kalıp için...
- 1.5 su bardağı şeker
- 5 yumurta
- 1 su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao

20 cm kalıp için..
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- yarım çay bardağı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao

kekleri pişirdim soğuduktan sonra strece sarıp beklettim..

pasta ara kreması...
her kat için
- 1 pk krema (200ml)
- 3 pk bitter çikolata (80gr)

kremayı sertleşene kadar çırptım..banmari usulu erittiğim çikolatayı içine ekledim..
kekleri ikiye bölüp vişne reçelini sulandırarak ıslattım.. arasına her biri için ayrı olarak hazırladığım ganajdan döktüm.. üzerine muz dilimleri ve fındık ekledim..

pasta üst kreması..
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 pk vanilya
- yarım pk. krem şanti

krem şanti hariç bütün malzemeyi muhallebi kıvamında pişirdim.. soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyip her katı bu kremayla güzelce sıvadım..

bir gece sonra pastaları şeker hamuruyla kapladım.. alt pastanın ortasına 4 ad çöp şiş batırıp 2. katı yerleştirdim ve süsledim..

1 şeklinde pastamız..

pastamın resmini çekmeyi unutmuşum.. tam servis ederken komşum çekti : )
kekinin malzemeleri katlı pastamızın 26.cm kalıp için olanınla aynı.. 30*50 dikdörtgen kalıba döktüm. 2 tane pişirdim.. 4 katlı bir pasta oldu.. ganaj olarak yine aynı kullandım.. beğenilince riske atmak istemedim..süsleme tamamen doğaçlama oldu.. daha öncekinde çok uğraştığımdan bu basit bişiy olsun dedim.. 1 saatte bitti işim çok şükür..
yiyenin genel görüşü: beğenildi..
yapanın genel görüşü:  çok yoruldum.. ama zevkliydi..
bir daha yaparmıyım.. uzun bir süre HAYIRRRRR.. :))




9 Ocak 2012 Pazartesi

görmemişin kızı olmuş..

2.doğum günü partimizin resimlerini paylaşmaya ancak vakit bulabildim.. dila akşamları çok huysuzlanıyor.. sürekli yanında durmamı istiyor.. yemeğini bile kucağımda yiyor.. yürümeye başladık çok şükür.. elimden tutup kaldırıyor beni.. evi dolaşacakmışız.. dur durak bilmeden sürekli ayakta..
uyutmak zulum gibi zaten.. çok direniyor çok.. biliyorum geçecek ama ne zaman a dostlar..
partimize gelince çok fotoğraf yok aslında elimde.. yalnızca bir kaç kare..



pasta 2012 nin ilk saatlerinde süslendi.. he he üzerinde gördüğünüz pembe şapkalı bir peri aslında.. ama benim ki baya baya kötü kalpli kraliçe gibi oldu :))


dila 1 i yiyip bitirince bu sefer balonlara saldırdı..:))


kızımla çekildiğimiz nadir karelerden..


çok kalabalıktık.. rahat bir 20 kişi vardık.. çoluk, çocuk.. alışık değil pek bizimki.. kalabalıktan kaçmış..kendini dışarlara atmış..

işte bu da huzur dolu saatler..
herkes gitmiş..
doğum günü kızı uyumuş..
anne de kötü kraliçenin koruduğu pastadan bir dilim almış...
ve zafer kazanmış komutan edasıyla mideye indirmiş...
bu doğum günü masalı da böylece bitmiş..



2 Ocak 2012 Pazartesi

28 aralık çarşamba...doğum günümüz...

ve nihayet doğum günü resimleri.. nohut oda nın objektifinden..bütün gece kuzumun resimlerini çekti..ellerine sağlık gülcanım..


eveeett artık hazırız.. süslendik, püslendik.. misafirlerimiz gelebilir.. eteği, astar üstüne el dikişiyle dikilmiş iki kat tülden ibaret.. kurdalesini biraz daha kalın tutmayı akıl edememeşim.. ama yine de şirin oldu.. badisinin önünde internetten bulduğum bir uğur böceği işledim keceden.. önündede dila yazıyor ama eteği giyince a kayboldu..:))


kanatlarımız devrim teyzesinden.. çarşıda gezerken gözüne ilişmiş.. konsepte yakışır diye almış, getirmiş sağolsun..pek cici oldu..

üstteki bebeğimizi evadan kapısına asarım diye kesmiştim.. ama kısmet doğum günü süsü olmakmış.. karşısına da çirkin bir uğur böceği yaptık.. el ele kızımın pankartını taşıdılar..
ay ne zormuş bu uğur böcekli kanepeler.. iyi ki yanılıpta " amaaann ne varki ekmekleri bardakla kes, üstüne peynir, domates yallah " deyipte son ana bırakmamışım.. yarım saatten fazla sürdü tam olarak hazırlanması... ayy bi daha yapmam herhalde..
salatalar yeğenimden.. çerkez tavuğu, makarna ve yıldız şehriye salatası..mmmmmmmm nefisti..
mercimek köftesi de her zamanki gibi ablamdan..
sabah kızımın uyanma sesini duyar duymaz iyi ki doğdun şarkısını söyleyerek odasına girdik.. balonlar attık yatağına.. şaşırdı önce.. sonra güldü.. çok mutlu oldu.. benimde gözlerim doldu.. ne yalan söyleyimm... kötü oldum biraz..

süt kardeşler.. pek bir iyi anlaştılar o akşam..

ve pastamız geldi.. beni korkutan, nasıl yaparım diye uykularımı kaçıran pasta... :))
diloşum ilgiden ve alkışlardan gayet memnum etrafa gülücükler saçıp durdu..
aslında o kadar yorgun ki... göz altlarında ki kızarıklıklardan gün boyu uyumamak için nasılda inatlaştığını görebiliyorsunuz..


ah o pastayı bir eline geçirse neler yapacaktı bi bilseniz..

aha gitti bir.. ben onun için ne kadar uğraştım biliyor musun minik cadı..


gülşah teyzemiz taa istanbullardan bize şeker tadında kurabiyeler getirdi.. eline, gönlüne sağlık

..
ilk doğum günümüz böylece geçiverdi.. herşey çok güzeldi.. tüm sevdiklerimiz yanımızdaydı.. çok çok eğlendik.. ve tabi yorulduk ta.. 4 gün sonra bir parti daha.....hadi bakalım bana kolay gelsin..

mutlu yıllar..


2009 biterken akreple yelkovan 12 de buluştuğunda 3 kişilik bir aile olmayı dilemiştim.. çok değil 4 ay sonra gelişini müjdeledi meleğim..
2010 biterken yanımda, koynumdaydın.. isteyecek birşey bulamadım yaradandan.. şükrettim sadece..dilek hakkımı başkalarına bıraktım..
2011... 30 senelik yaşantım boyunca en mutlu yılım oldu diyebilirim.. en duygusal, en heyecanlı, en yorgun, en uykusuz.. ama en güzel.. çok şükür..
2012 den dileğim herkes için sağlık ve mutluluk.. huzur dolu bir yıl olsun.. hepimiz için...